Δεκάδες σωματεία και φορείς από τη Θεσσαλία εξέφρασαν σήμερα το πρωί, έξω από τα δικαστήρια Λάρισας, τη συμπαράστασή τους στους αγροτοσυνδικαλιστές που διώκονται.
H δίκη αφορά 8 μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων και άλλους δύο αγρότες -ανάμεσά τους οι Ρίζος Μαρούδας, Κ. Τζέλλας, Γ. Τσιούτρας, μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων- που δικάζονται με την κατηγορία ότι παρότρυναν τους αγροτοκτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε στις 28 Γενάρη, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν με συλλογικές διαδικασίες στα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών και στις συσκέψεις Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών.
Νωρίτερα το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Λάρισας έγινε δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας, ενώ εκφράστηκε η αλληλεγγύη από δεκάδες σωματεία και φορείς από ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς o Tάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΝΛ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και ο Κώστας Τζέλας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και γγ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Με πληροφορίες από 902.gr