Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, είχε την Τρίτη (21/04/2020) ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών κ. Παντελής Μόσχος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπάκας Χρήστος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μόσχος, ο υπουργός τον ενημέρωσε ότι «την Πέμπτη (23/04/2020) θα βάλει θέμα στην Επιστημονική Επιτροπή Καταπολέμησης του Κορωνοϊού την επιστροφή όλων των παραγωγών της επαρχίας στις λαϊκές αγορές Αττικής αλλά και όλης της χώρας».

Ταυτόχρονα έχει ανέφερε ότι αναθέσει στον Γενικό Γραμματέα κ. Σταμπουλίδη να ενεργήσει, ώστε να δημιουργηθεί η πλατφόρμα ένταξης μας στις ευνοϊκές διατάξεις και το επίδομα των 800 ευρώ, σύμφωνα με τον αριθμό της παραγωγικής άδειας και την έναρξη της Ταμειακής Μηχανής.

Στην συνέχεια σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας, Παντελή Μόσχου, με τον Υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον ενημέρωσε ότι «ήδη σχηματίζεται κατάλογος δικαιούχων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις απαγορεύσεις συμμετοχής στις λαϊκές λόγω Κορωνοϊού, αφού είχε λάβει και την κατάλληλη ενημέρωση από την Ομοσπονδία και ότι μέχρι την Παρασκευή (1η Μαΐου), θα υπάρξει ενημέρωση για το πως θα εξελεγχθεί το αίτημα των παραγωγών».

agrotypos.gr