Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον  ΕΛΓΑ προχώρησαν σήμερα οι αγρότες τεσσάρων χωριών του Δήμου  Αγιάς,  για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκτίμηση των ζημιών που είχαν υποστεί από χαλάζι τον Απρίλιο και Μάιο του  2018.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας «το πρόβλημα αφορά περισσότερους από 200 αγρότες τεσσάρων χωριών του Δήμου Αγιάς οι οποίοι είδαν τις δενδροκαλλιέργειες τους να καταστρέφονται από χαλάζι τον Μάιο του 2018. Είναι η τρίτη φορά που διαμαρτυρόμαστε στον ΕΛΓΑ για το ίδιο πρόβλημα.
Οι άλλες δυο ήταν τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου. Παρά τις υποσχέσεις που πήραμε και από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη στη συνάντηση που είχαμε πριν από λίγες ημέρες στον Τύρναβο, εν τούτοις οι εκτιμήσεις δεν έχουν φθάσει στους παραγωγούς για να γνωρίζουν τις αποζημιώσεις δικαιούνται.
Σήμερα πήραμε νέα υπόσχεση πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου».
Με αφορμή τη σημερινή διαμαρτυρία και την χθεσινή των παραγωγών του Τυρνάβου ο κ. Μαρούδας έκανε λόγο για εικόνα διάλυσης του ΕΛΓΑ, προτρέποντας τους αγρότες να ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις. Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 28 Ιανουαρίου όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ στους δρόμους.
«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το κόστος παραγωγής, τις ανοιχτές τιμές που διαθέτουμε τα προϊόντα μας και το πετρέλαιο μας αναγκάζουν να βγούμε στους δρόμους. Το ραντεβού μας είναι για τις 28 Ιανουαρίου στην εθνική οδό όπου θα επιδιώξουμε να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μπλόκο.
Αυτές τις ημέρες γυρίζουμε στα χωριά ενημερώνουμε τους αγρότες και ετοιμαζόμαστε για την δυναμικές κινητοποιήσεις. Είναι γνωστό σε όλους ότι μόνο με αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

ert.gr