Επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο Ηράκλειο Κρήτης,ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης , στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου με θέμα: «Η Αμπελοκαλλιέργεια και η Ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής.»
Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο Β. Κόκκαλης μετέβη στην Επαγγελματική Αγροτική Σχολή Μεσσαράς, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια από τη Διευθύντρια κα Μαρία Χαλκιαδάκη και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην βέλτιστη αξιοποίηση της.

Στη συνέχεια ο Β. Κόκκαλης επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαιστού στο Τυμπάκι, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνεταιρισμού με τους οποίους συνομίλησε για πλειάδα θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να συντελέσουν οι Οργανώσεις Παραγωγών και οι Συνεταιρισμοί, στην παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα.

Το απόγευμα ο υφυπουργός μετέβη στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, όπου και μίλησε στο συνέδριο με θέμα: «Η Αμπελοκαλλιέργεια και η Ελαιοκαλλιέργεια στην Κρήτη στις συνθήκες της κλιματικής αλλαγής» το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και την Ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.