Με παλιούς συνεταιριστές, ακόμα και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, και πρόεδρο έναν πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Αλέξανδρο Κοντό, νυν διευθυντή της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΕ, 68 αγροτικοί συνεταιρισμοί  της χώρας, συμφώνησαν να δημιουργήσουν συνεταιριστική ομοσπονδία που φέρει την ονομασία Σύνδεσμος Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΑΣΟΕΕ).

Ο νέος φορέας εξέλεξε ήδη προσωρινή διοίκηση στην οποία, εκτός του Κοντού, μετέχουν ως αντιπρόεδροι οι Θεσσαλοί Αχιλλέας Λιούτας, της ΕΑΣ Τρικάλων, και Νίκος Πρίντζος της ΕΑΣ Βόλου. Η νέα αγροτική ομοσπονδία θα κάνει εκλογές τον Οκτώβριο για μόνιμη διοίκηση, άλλα από το ξεκίνημα  απουσιάζουν ήδη σημαντικές συνεταιριστικές δυνάμεις του χώρου όπως είναι ο ΘΕΣγάλα και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων οι οποίες δεν πιστεύουν στο νέο εγχείρημα.

Στον ΘΕΣγάλα μάλιστα εκτιμούν ότι «η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ θα είναι χειρότερη από την παλιά», ενώ στην Ενωτική Ομοσπονδία επικρατεί η άποψη ότι μοναδικός στόχος του νέου φορέα είναι το κέρδος που εξοντώσει τους μικρούς καλλιεργητές.

Στο νέο σχήμα θα μπορούν να συμμετέχουν ενώσεις και επιχειρήσεις που θα έχουν τζίρο τουλάχιστον 300.000 ευρώ.