Μια ακόμα καλή χρονιά εμπορικά για το κάστανο και μάλιστα εν μέσω του κορονοϊού.

Οι περισσότεροι παραγωγοί δηλώνουν ικανοποιημένοι από την απορρόφηση του προϊόντος, αν και σε ορισμένα μέρη, καταγράφηκε μεγάλη μείωση της παραγωγής, για διάφορους λόγους.

Για μια κανονική χρονιά από την άποψη του όγκου παραγωγής στο κάστανο έκανε λόγο μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελιβοίας, κ. Βαγγέλης Κρανιώτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο βέβαια η ξηροθερμικές συνθήκες του καλοκαιριού επηρέασαν έως έναν βαθμό τα μεγέθη, ιδίως σε κτήματα που δεν ποτίζονται.

Σε σχέση με τις τιμές παραγωγού στο φημισμένο κάστανο της Μελιβοίας, ο κ. Κρανιώτης, μας εξήγησε ότι δεν είχαν καμιά διαφοροποίηση σε σύγκριση με πέρσι.

Έτσι οι τιμές διαμορφώθηκαν από το 1 ευρώ το κιλό για τα πιο ψιλά κάστανα έως και τα 3,40 ευρώ το κιλό για τα πιο χοντρά μεγέθη.

Σύμφωνα με τον κ. Κρανιώτη, όσον αφορά στο εμπόριο, η Ιταλία είχε και πάλι την τιμητική της, ενώ αρκετά κάστανα απορροφήθηκαν και από το εγχώριο εμπόριο.

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, η οργάνωση κρατάει ακόμα ορισμένες ποσότητες φετινής παραγωγής στα ψυγεία της, επωμιζόμενη όμως ένα πρόσθετο κόστος, προκειμένου να ανταποκριθεί σε τυχόν παραγγελίες που μπορεί να υπάρξουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων ή και αργότερα.

agrotypos.gr