Για καρτέλ στις τιμές των αγροτικών προϊόντων έκανε λόγο στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος προανήγγειλε ευρεία σύσκεψη για τις 12 Σεπτεμβρίου με στόχο να οργανωθεί η αντίδραση των αγροτών.
Ο κ. Μαρούδας υπογράμμισε ότι «η ελεύθερη οικονομία αφήνει ασύδοτους τους εμπόρους και τους βιομήχανους, οι οποίοι κάνουν καρτέλ κρατώντας τις τιμές των αγροτικών προϊόντων χαμηλά, ενώ οι καταναλωτές πληρώνουν τα προϊόντα αυτά σε πολλαπλάσια τιμή».
Ο κ. Μαρούδας ανέφερε ενδεικτικά τις τιμές στο επιτραπέζιο ροδάκινο, οι οποίες κυμάνθηκαν μεταξύ 15 – 20 λεπτά το κιλό όταν οι καταναλωτές πλήρωσαν το συγκεκριμένο προϊόν στο ράφι 1,5 ευρώ το κιλό. Αντίστοιχες ήταν και οι τιμές για το σιτάρι που δεν ξεπέρασε τα 15 – 18 λεπτά το κιλό, ενώ και η τιμή στο βαμβάκι δεν αναμένεται να είναι ικανοποιητική για τη φετινή χρονιά.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ξεκαθάρισε ότι το αγροτικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους αγρότες στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στο πολιτιστικό κέντρο της Νίκαιας στις 7 το απόγευμα.
Παράλληλα ο κ. Μαρούδας, τόνισε ότι οι αγρότες θα δώσουν δυναμικό παρόν και στη ΔΕΘ στις 9 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα.
Η απάντηση που θα δώσουμε θα είναι αντάξια των ευθυνών που έχουμε ως αγροτικό κίνημα, είπε ο κ. Μαρούδας, προαναγγέλοντας παράλληλα περιοδείας σε χωριά του ν. Λάρισας με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της σύσκεψης στις 12 Σεπτεμβρίου στη Νίκαια.

ert.gr