Σε  ρυθμούς συλλογής μπαίνει από αύριο Τετάρτη 26/7 η καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας σε Λάρισα και Φάρσαλα. Το σύνολο σχεδόν των συνεργαζόμενων εργοστασίων (ΝΟΜΙΚΟΣ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ, DEL MONTE, AGROFARM), ανοίγουν τις πύλες τους σε μια χρονιά η οποία αναμένεται ως η
χειρότερη των τελευταίων ετών, λόγω κυρίως των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την καλλιέργεια σε κρίσιμα στάδια ανάπτυξής της, με πλέον πρόσφατα τις βροχοπτώσεις στις 16 και 17 Ιουλίου, όπου κατά περιοχές υπερβήκαμε ακόμη και τα 120 χιλιοστά βροχής!
Με το φάσμα της καταστροφής, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, να πλανάται πλέον απειλητικά ακόμη και για το ίδιο το μέλλον της καλλιέργειας,
ορίστηκε για αύριο διευρυμένη σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ υπό τον Υφυπουργό κ. Κόκκαλη, με συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ, του Επίκουρου Καθηγητή Φυτοπαθολογίας ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κ. Βαγγέλα, καθώς και της διοίκησης του ΘΕΣΤΟ.
Τα διαδικαστικά θέματα της συλλογής, όπως τιμές εργοστασίων, γενικοί όροι διακίνησης του προϊόντος, μεταφορικά, συμβάσεις, έχουν ολοκληρωθεί και παρουσιάστηκαν διεξοδικά στη Γενική Συνέλευση των ΘΕΣΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις 20/7, με αυξημένη συμμετοχή, έντονο ενδιαφέρον αλλά και ανησυχία από τα μέλη.
Αυτή την περίοδο το επιτελείο του ΘΕΣΤΟ οργανώνει τις τελικές λεπτομέρειες της καμπάνιας, με την ευχή αυτή να κυλήσει ομαλά.