Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στην εγχώρια αγορά πρόβειου γάλακτος, με τις πληροφορίες να συγκλίνουν για τιμές παραγωγού ακόμα και πάνω από τα 90-92 λεπτά το κιλό.

Το βασικό χαρακτηριστικό της περιόδου, είναι όπως σημειώνουν μιλώντας στον ΑγροΤύπο κτηνοτρόφοι και συνεταιριστές, ότι οι μεγάλες βιομηχανίες από κει που τους παρακαλούσαν μέχρι πέρσι οι παραγωγοί για να αγοράσουν την παραγωγή τους, έχουν πλέον βγει στη...γύρα για να κλείσουν συμφωνίες και μάλιστα σε περιοχές, που δεν είχαν παρουσία.

Στη Λάρισα

Ο κ. Γιάννης Γκουρομπίνος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας τόνισε μιλώντας στον ΑγροΤύπο τα ακόλουθα: «η υψηλότερη τιμή παραγωγού στο νομό Λάρισας είναι σήμερα στα 92 λεπτά το κιλό και απ' ό,τι ακούγεται στην αγορά, υπάρχουν κτηνοτρόφοι με πολύ ποιοτικό γάλα και ποσότητες που ενδέχεται να πάρουν και 2 λεπτά επιπλέον».

Σημειωτέον ότι ο Συνεταιρισμός Ελασσόνας έκανε συμφωνία για πώληση πρόβειου στα 90, 91 λεπτά το κιλό ενώ στο νομό Λάρισας γίνονται πράξεις και στα 88 λεπτά το κιλό.

agrotypos.gr