Επιβεβαιώνεται το καλό κλίμα για τους παραγωγούς καλαμποκιού στην αγορά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου, στην περιοχή του κάμπου του Αγρινίου (Καλύβια, Δοκίμι) τώρα κόβεται καλαμπόκι για ενσίρωμα, ενώ ακολουθούν τα πρώτα θερίσματα για σπυρί σε 2-3 ημέρες από σήμερα.

Σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα θερίσματα και στο νομό Λάρισας, όπου οι περισσότεροι αγρότες ολοκλήρωσαν τα απαιτούμενα ποτίσματα το πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου, όπως μας είπε ο παραγωγός Αχιλλέας Γεροτόλιος.

Στις πιο βόρειες ζώνες (βόρεια Ελλάδα) ο θερισμός του καλαμποκιού που πάει για σπυρί αναμένεται τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στις τιμές, πληροφορίες από το Αγρίνιο, τις οποίες μας επιβεβαίωσε ο παραγωγός Διονύσης Οικονόμου, αναφέρουν ότι κλείστηκαν ήδη οι πρώτες συμφωνίες από παραγωγούς με τιμή 20-21 λεπτά καθαρά το κιλό στο χέρι, συν ΦΠΑ.

Οι δε αποδόσεις αναμένονται από τους αγρότες ζωρίς συνταρακτικές διακυμάνσεις, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΑγροΤύπος, πολύ καιρό πριν, είχε επισημάνει το θετικό για τους παραγωγούς κλίμα στην αγορά καλαμποκιού, ενός προϊόντος που φθίνει ως προς τις καλλιεργούμενες εκτάσεις τα τελευταία χρόνια, λόγω των αθρόων εισαγωγών και των χαμηλών τιμών παραγωγού.

agrotypos.gr