Νέα προβλήματα προκλήθηκαν στο Νομό Λάρισας από το σημερινό μπουρίνι που έπληξε και την πόλη της Λάρισας. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις καλλιέργειες του Θεσσαλικού κάμπου και ειδικότερα στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ, πρώην Δήμου Πλατυκάμπου.
Το νερό που έπεσε για μισή ώρα περίπου ήταν αρκετό για να πλημυρίσει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και να προκληθούν νέες καταστροφές σε καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής, όπως είναι τα σιτηρά, τα ψυχανθή, φακές, ρεβίθια και αρωματικά φυτά.
Ζημιές έχουν προκληθεί και στις δενδροκαλλιέργειες, στην βαμβακοκαλλιέργεια και στην βιομηχανική τομάτα.  Οι παραγωγοί των οποίων οι καλλιέργειες χτυπήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν  τουλάχιστον άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις. Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, αύριο το πρωί τις πληγείσες περιοχές στον Δήμο Κιλελέρ θα επισκεφθούν γεωπόνοι του οργανισμού για να καταγράψουν το μέγεθος των ζημιών ενώ σήμερα βρέθηκαν στον Τύρναβο για να καταγράψουν τις   εκεί  ζημιές που προκλήθηκαν σε δενδροκαλλιέργειες, κηπευτικά  και αμπέλια.
ert.gr