Ραγδαίες εξελίξεις χθες βράδυ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών, καθώς σημειώθηκε αλλαγή ηγεσίας, με τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο Φώτη Παπαδόπουλο να αναλαμβάνει την προεδρία του Συνεταιρισμού στη θέση του Χρήστου Σιδερόπουλου.
Όπως έγραψε και χθες η «Ε» ο κ. Σιδερόπουλος έχασε την υποστήριξη της ομάδας του και η κίνηση που έκρινε το αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση του Λευτέρη Μαντζώνη από μέλος της διοίκησης, και τη θέση του πήρε ο α’ επιλαχών Γιώργος Καραΐσκος, ο οποίος ανήκε στην αντίπαλη ομάδα του Χρ. Σιδερόπουλου. Έτσι στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του προέδρου Χρ. Σιδερόπουλου, η οποία έγινε δεκτή. Στην κατανομή που ακολούθησε ο Φώτης Παπαδόπουλος εκλέχθηκε πρόεδρος, ενώ την ηγετική ομάδα στελεχώνουν οι: Γ.Καραΐσκος αντιπρόεδρος, Γ. Βαρδούλης γραμματέας, Γ. Γκανιάτσας ταμίας. Αφορμή για να ξεσπάσει αυτή η διοικητική κρίση στο εσωτερικό της Οργάνωσης αποτέλεσε καταρχήν η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Ο Χρ. Σιδερόπουλος κατηγορεί τον «διαχειριστή» της πύλης του ΟΣΔΕ στον Συνεταιρισμό ότι «σύστησε μια δική του εταιρία που πιστοποιήθηκε σαν «πύλη» και ανταγωνιζόταν τον ίδιο τον Συνεταιρισμό. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ πέρυσι, ο Συνεταιρισμός έκανε πάνω από 11.000 δηλώσεις ΟΣΔΕ, φέτος (μέχρι σήμερα) δεν ξεπέρασαν τις 500», αφήνοντας να εννοηθεί ότι «ο «διαχειριστής» οικειοποιήθηκε το έργο του Συνεταιρισμού».
Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Φώτης Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον Χρήστο Σιδερόπουλο για αναλήψεις ποσών που έκανε, ως έξοδα μετακίνησης για κάποιες θεσμικές του επισκέψεις σε Αθήνα και Θεσ/νίκη. Κίνηση που ερμηνεύτηκε ως διαζύγιο από την ομάδα Σιδερόπουλου.
Ελευθερία