Η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας χαιρετίζει την δημιουργία της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης Φέτας και την κατάθεση φακέλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αναγνώρισή της. Ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας που ξεκίνησε από την ιστορική συνάντηση της Λάρισας στις αρχές Νοεμβρίου που πρωτοστάτησε η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας είχε αίσιο τέλος. Η μεγάλη αντιπροσωπευτικότητα που έχει , πάνω από 2/3 της παραγωγής φέτας με συμμετοχή τυροκόμων και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον της Φέτας. Στόχος της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης Φέτας και της Ομοσπονδίας μας είναι το ποσοστό να φτάσει στο 100% και όλοι μαζί να συμβάλουμε στην  προστασία του λευκού χρυσού της χώρας μας την Φέτα
Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές η Φέτα είναι που μας κρατάει στο δύσκολο επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Ευελπιστούμε οι κανόνες που θα θεσπίσει η διεπαγγελματική οργάνωση Φέτας να προστατεύσει το προιόν και σε συνδυασμό με την προώθηση του προιόντος στις αγορές του εξωτερικού να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τους κτηνοτρόφους.
Τέλος από δημοσιεύματα του Τύπου πληροφορηθήκαμε και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της ΝΔ για άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής με σκοπό την ενημέρωση των μελών της από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας και καλούμε όλα τα κόμματα της βουλής να συμμετάσχουν ενεργά και όλοι μαζί να συζητήσουμε τρόπους προστασίας της Φέτας τόσο στα όργανα της Ε.Ε. όσο και στις συμφωνίες της Ε.Ε. με άλλες χώρες.