Το καλύτερο ποιοτικά και γευστικά αχλάδι στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο είναι το «Κρυστάλι» Τυρνάβου.
Η περιοχή του Τυρνάβου προωθεί πλέον το αχλάδι επώνυμα ως «ονομασία προέλευσης Κρυστάλι Τυρνάβου», αφού εδώ καλλιεργείται το 90% της πανελλαδικής παραγωγής.
Σε ό,τι αφορά στη φετινή παραγωγή, αυτή είναι μεν άριστη ποιοτικά, όχι όμως και ποσοτικά, καθώς υπολείπεται σε κιλά.
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης θα είναι και η τιμή του προϊόντος.
Αυτό σημαίνει ότι φέτος ο παραγωγός πουλάει το προϊόν του σε εξευτελιστικές τιμές από άλλες χρονιές, ενώ υπάρχουν λιγότερες ποσότητες.


Eλευθερία