Στις αρχές Απριλίου σημειώθηκε παγετός στις τοπικές κοινότητες  Καλοχωρίου και Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών ,με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες .

Άμεσα ο ΕΛΓΑ Λάρισας έκανε προεκτίμηση των πληγέντων παραγωγών.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος με αφορμή επιστολή του Δήμου Τεμπών, όπου αναφέρεται ότι τις τελευταίες μέρες ο ΕΛΓΑ ξεκίνησε ξανά εκτιμήσεις σε μέρος των αιτούντων παραγωγών και όχι στο σύνολο όσων έκαναν αιτήσεις ζημιάς , ως αποδέκτης της επιστολής, επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. θεοφάνη Κουρεμπέ καθώς και με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Λιόντο Μιχάλη .

Τόσο ο κ.Κουρεμπές όσο και ο κ.Λιόντος διαβεβαίωσαν τον κ.Παπαδόπουλου ότι οι παρόντες  έλεγχοι καμία σχέση δεν έχουν με την έλλειψη προσωπικού, αλλά στην παρούσα φάση του ελέγχου ο ΕΛΓΑ διενεργεί επιλεκτικούς ελέγχους και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και εξατομικευμένοι έλεγχοι στο σύνολο των παραγωγών που έκαναν αιτήσεις για αποζημίωση από τον παγετό του Απριλίου . 

Ο κ.Παπαδόπουλος διαβεβαιώνει τους πληγέντες παραγωγούς ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων μέσω του συστήματος προστασίας και ασφάλισης της αγροτικής δραστηριότητας που διαθέτει ο ΕΛΓΑ .Καλεί τους παραγωγούς να μην ανησυχούν και όσοι έχουν πάθει ζημιά θα αποζημιωθούν.