Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νίκαια, με φόντο τις τλευταίες δυσμενείς εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα, με τις ανοιχτές τιμές στα προϊόντα, τη διόγκωση του κοστους παραγωγής και το ακατάσχετο των επιδοτήσεων.

Στόχος τους για το επόμενο διάστημα, όπως τόνισαν οι αγρότες, η οργάνωση και ο συντονισμός των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, στη βάση αιτημάτων που αφορούν όπως λένε στην ίδια την επιβίωσή τους.
Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι οξύνονται και η αναθεώρηση της ΚΑΠ προβλέπει μείωση των ενισχύσεων, οι αγρότες οργανώνονται προκειμένου να δώσουν τη δική τους απάντηση μέσα από δράσεις και κινητοποιήσεις.
Οπως τόνισαν οι αγρότες που συμμετείχαν στη σύσκεψη, η πολιτική της κυβέρνησης μειώνει το εισόδημα τους, ο ΕΛΓΑ δίνει ελάχιστες αποζημιώσεις για τις καταστροφές στην παραγωγή, το κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια αυξάνεται, παραμένουν ανοιχτές και χαμηλές τιμές στα προϊόντα και μια σειρά ακόμη φόρων που τους έχουν εξαντλήσει οικονομικά και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Στόχος, λένε οι αγρότες, να συντονίσουν πανελλαδικά την δράση και τους αγώνες τους με μαζική συμμετοχή το επόμενο διάστημα για να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από το 2016, την κατάργηση του φόρου στο κρασί.

thessaliatv.gr