Έπειτα από 4 ώρες σύσκεψης και διαλόγου για το αγροτικό κίνημα, οι αγρότες που παραβρέθηκαν το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου με τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, στα εγκαίνια της Διεθνούς έκθεσης Agrotica.
«Είναι αφετηρία και ορόσημο των κινητοποιήσεων μας με σκοπό την κάθοδο και διεκδίκηση λύσεων σε όλα τα προβλήματα που αφορούν τον παραγωγικό τομέα» ανέφερε ο κ. Γιώργος Μαχάς ο οποίος ανέγνωσε την ανακοίνωση.
Αποφασίστηκε επιπλέον η συγκρότηση επιτροπής αγώνα αγροτών Ελλάδας που θα προτείνει και τις επόμενες ενέργειές τους.
Όσο για την πρόθεσή τους να στήσουν μπλόκα στους δρόμους, ξεκαθάρισαν πως εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους ίδιους τους αγρότες και ποια απόφαση θα λάβουν στις γενικές τους συνελεύσεις, δίχως να αποκλείουν οποιαδήποτε κίνηση.
Απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση καθώς η παρουσία τους κρίνεται παραπάνω από αναγκαία.
Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αγροτών από μπλόκα της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας.
ert.gr