Στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα θα βρεθούν την Πέμπτη στις 10 το πρωί αρκετοί παραγωγοί ρεβιθιού της περιοχής, των οποίων οι εκμεταλλεύσεις επλήγησαν από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να πέσουν δραστικά οι αποδόσεις.

Σκοπός, να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι ο ΕΛΓΑ δεν είναι ξεκάθαρος αν καλύπτονται οι ζημίες από τον Κανονισμό του.
Για το θέμα μίλησε στον ΑγροΤύπο ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Λαρισαίων Αγροτών, κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, σημειώνοντας ότι «όσοι παραγωγοί μάζεψαν πριν τις βροχές έπιασαν αποδόσεις της τάξης των 270-280 κιλών το στρέμμα, ενώ μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος στη Θεσσαλία, οι αποδόσεις αυτές είναι μειωμένες κατά 100 κιλά».
Σύμφωνα με τον κ. Σιδερόπουλο «μόνο το κόστος σποράς στο συγκεκριμένο είδος καλλιέργειας αγγίζει τα 90 ευρώ το στρέμμα, αφού μαζί με το ΦΠΑ το κόστος ανά κιλό σπόρου φτάνει τα 3 ευρώ και σε κάθε στρέμμα απαιτείται 30 κιλά σπόρου».
Οι παραγωγοί είναι σε απόγνωση και ζητούν άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, καθώς όπως λένε οι ζημιές αφορούν περίπου 80.000 στρέμματα. Μάλιστα σημειώνουν ότι έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά ποσά και αυτή η ζημιά τους πάει πολύ πίσω.

agrotypos.gr