To Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών διοργανώνει Ειδικό Θεματικό Συμπόσιο με θέμα «Ευάλωτη Γεωργία της Θεσσαλίας: Παρόν-Προοπτικές», στις 2 Μαρτίου 2018 στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Κτηρίου Κατσίγρα.
Οι θεματικές ενότητες του Συμποσίου περιλαμβάνουν τους ακόλουθους τομείς:
    Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι στη γεωργία
    Κλιματική μεταβλητότητα και αλλαγή
    Διαχείριση νερού και εδαφών
    Φυτοπροστασία: εχθροί – ασθένειες
    Ψηφιακές εφαρμογές στη γεωργία
    Αγροτική παράγωγη
Σκοποί και στόχοι του συμποσίου:
    Να αναδείξει το θέμα της ευάλωτης ή ευπαθούς γεωργίας, που χαρακτηρίζει τη γεωργία της Θεσσαλίας σήμερα.
    Να καταγράψει τα χαρακτηριστικά και τις συνιστώσες, που συνθέτουν την παρούσα κατάσταση της ευάλωτης γεωργίας της Θεσσαλίας.
    Να διερευνήσει τις βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες πολιτικές και πρακτικές, που αναμένεται να οδηγήσουν σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση της ΚΑΠ με στόχο την αναπτυξιακή αναβάθμιση της ευάλωτης γεωργίας της Θεσσαλίας.
    Να παρουσιάσει ένα πλαίσιο εφαρμοσμένων τεχνολογικών-επιστημονικών μέτρων και συστημάτων, που αναμένεται να συμβάλουν στην παραπάνω αναβάθμιση.
    Να συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση και αναδόμηση του ρόλου της Θεσσαλίας στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη γεωργία της χώρας.
Το Συμπόσιο θα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ενώ την εκδήλωση θα στηρίξουν το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το ΙΒΟ-ΕΚΕΤΑ, ο ΕΛΓΑ, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Δήμος Λαρισαίων και το Επιμελητήριο Λάρισας.