Για το ρεβίθι, μια καλλιέργεια που αποτελεί μία από τις παραδοσιακές καλλιέργειες του θεσσαλικού κάμπου, αλλά και για τη σημασία των καλλιεργούμενων ποικιλιών οσπρίων για την επίτευξη υψηλής παραγωγικότητας και ποιότητας του τελικού προϊόντος, ενημερώθηκαν τα μέλη του ΘΕΣΤΟ και πολλοί παραγωγοί, στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε στη Λάρισα ο Συνεταιρισμός.
Την ημερίδα άνοιξε ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ, Χρ. Σουλιώτης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που αποδίδει στην καλλιέργεια και την πολύπλευρη υποστήριξη που παρέχει ο συνεταιρισμός στην Ομάδα Οσπρίων, προανήγγειλε αντίστοιχες κινήσεις για τα σημαντικότερα, αλλά και νέα προϊόντα του θεσσαλικού κάμπου, ενώ ανακοίνωσε και την είσοδο του συνεταιρισμού στον χώρο των γεωργικών εφοδίων.
Ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, Ιωάννης Τσιάλτας, παρουσίασε το «Ρεβίθι, μια καλλιέργεια που αποτελεί μία από τις παραδοσιακές καλλιέργειες του θεσσαλικού κάμπου», για τις ανάγκες του από λιπαντικής πλευράς και τις επιπτώσεις του καιρού στην καλλιέργεια.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βλαχοστέργιος, εντεταλμένος Ερευνητής στο ΙΒΚΦ Λάρισας, αναφέρθηκε στη «σημασία των καλλιεργούμενων ποικιλιών οσπρίων για την επίτευξη υψηλής παραγωγικότητας και ποιότητας του τελικού προϊόντος». Η επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας αποτελεί τον πρώτο και βασικότερο παράγοντα για την εξασφάλιση υψηλής και σταθερής παραγωγής και προϊόντος υψηλής ποιότητας. Η αξιοποίηση από τους παραγωγούς των βελτιωμένων ποικιλιών οσπρίων αποτελεί την πιο οικονομική και ασφαλή επιλογή για περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων και υψηλή ποιότητα τελικού προϊόντος.

ypaithros.gr