Ανοδικά κινήθηκαν την τελευταία εβδομάδα οι τιμές παραγωγού στα ντόπια αρνιά, καθώς αρχίζει να εκδηλώνεται ζωηρό ενδιαφέρον από το εμπόριο μετά τις παραγγελίες που έρχονται από Ιταλία και Ισπανία.

Τα τελευταία 24ωρα οι κοπές στα σφαγεία κάνουν λόγο για τιμή που προσεγγίζει τα 4,60 με 4,80 ευρώ το κιλό για τα αρνιά του γάλακτος, ενώ λίγες μέρες πριν η τιμή δεν ξεπερνούσε τα 4,20 ευρώ το κιλό.

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα αγοράς που καταγράφεται για τα κατσίκια η τιμή των οποίων εδώ και μέρες έχει φθάσει τα 6 ευρώ το κιλό.

Στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας η παραγωγή στα κατσίκια αυτό τον καιρό δείχνει να είναι μικρή σε αντίθεση με τη ζήτηση που έχει το κατσικίσιο κρέας τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στο εξαγωγικό εμπόριο.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται από τους εμπόρους είναι ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες δρομολογούνται φέτος οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μάλλον επιδρούν ευνοϊκά για την κατανάλωση των κρεάτων αυτής της κατηγορίας, η παραγωγή των οποίων μάλλον ακολουθεί φθίνουσα πορεία.

Σημειωτέων ότι η καλή τιμή την οποία απολαμβάνει φέτος το αιγοπρόβειο γάλα κάνει πολλούς κτηνοτρόφους και κυρίως των εντατικών εκμεταλλεύσεων να επιλέγουν νωρίτερα τον «απογαλακτισμό», προκειμένου έχουν μεγαλύτερες αποδόσεις σε γάλα. 

agronews.gr