Η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) μετά από την πανθεσσαλική συνάντηση κτηνοτρόφων που έγινε στον Τύρναβο στις 21-4-2018 και την ομόφωνη απόφαση που όλοι η παριστάμενοι κτηνοτρόφοι έλαβαν καλεί όλους τους κτηνοτρόφους της Ελλάδος σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την Πέμπτη 03-05-2018 και ώρα 10:30 το πρωί.

Όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου "αφού συγκεντρωθούμε θα ακολουθήσει πορεία προς το ξενοδοχείο Divani όπου λαμβάνει χώρα το συνέδριο του Economist και θα παραβρίσκεται όλοι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν πάει άλλο. Πρέπει όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την επιβίωση του κλάδου της κτηνοτροφίας και των οικογενειών μας. Η πτώση των τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα καθώς και το σταμάτημα από αρκετούς τυροκόμους να λαμβάνουν το γάλα από συναδέλφους θα μας καταστρέψει ολοκληρωτικά. Η παρουσία όλων στο συλλαλητήριο είναι επιβεβλημένη καθώς είναι παρουσία επιβίωσης και θα δώσουμε έντονα μια δυναμική απάντηση σε όλους αυτούς που θέλουν να μας αφανίσουν".