Μπλόκο στον Πλατύκαμπο στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης έστησαν σήμερα Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Αγρότες από τον Τύρναβο, τη Νίκαια και την Αγιά παρέταξαν τα τρακτέρ τους περιμένοντας τις επόμενες κινήσεις τους, οι οποίες θα αποφασιστούν ύστερα από γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν. Οι αγρότες περιμένουν μεγαλύτερη συμμετοχή και ενίσχυση του μπλόκου για να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.


Οι αγρότες διεκδικούν:  Να θεσπιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα και να πληρώνονται οι παραγωγοί αμέσως μετά την παράδοσή τους. Να μειωθεί το υπέρογκο κόστος παραγωγής. Ο ΕΛΓΑ να καλύπτει και να αποζημιώνει το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο.
Να καταργηθούν τα τεκμήρια φορολόγησης, να καθοριστεί ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, να μην αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια. Να καταργηθούν οι μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και να παίρνουν οι αγρότες συντάξεις αξιοπρέπειας. Να καθοριστεί ακατάσχετο όριο 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, στον τραπεζικό λογαριασμό των αγροτών και να μη γίνουν κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών για «κόκκινα» δάνεια.