Mε δύο διαφορετικά «μέτωπα» θα συμμετέχουν στις φετινές κινητοποιήσεις οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι «μοιράστηκαν» ανάμεσα στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και στην Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, που συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή των «γαλάζιων» αγροτών της Θεσσαλίας και Μακεδόνων αγροτών. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν καθοριστεί δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις στην Agrotica, η πρώτη την Πέμπτη 1 Φλεβάρη (από την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών) και η δεύτερη το Σάββατο 3 Φλεβάρη (από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων). Κατά τόπους, ήδη μέσα στην εβδομάδα έχουν αρχίσει να παρατάσσονται τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της Εθνικής οδού και επαρχιακών οδών της περιφέρειας.
Χωρισμένοι στα δύο οι Θεσσαλοί αγρότες
Άλλαξε φέτος ο χάρτης των αγροτικών μπλόκων στη Θεσσαλία, καθώς το καθιερωμένο μπλόκο των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας στη Νίκαια δεν στήθηκε, μετά την απόφαση των Καρδιτσιωτών αγροτών (Β. Μπούτας) να παίξουν «εντός έδρας» και συγκεκριμένα στο Δέλτα της Καρδίτσας, στο ύψος του αυτοκινητόδρομου Ε65. Έτσι, οι Λαρισαίοι της Ομοσπονδίας, συνεπικουρούμενοι από αγρότες της Αγιάς και του Τυρνάβου, έστησαν το μπλόκο τους στον κόμβο Πλατυκάμπου, εκεί όπου πέρυσι ήταν οι «γαλάζιοι» αγρότες, που φέτος συμμάχησαν με τους Μακεδόνες αγρότες, συγκροτώντας μάλιστα την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδας. Οι τελευταίοι ήδη ανακοίνωσαν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην έκθεση Agrotica την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου. Στο μπλόκο Πλατυκάμπου έδωσαν το «παρών» και οι Αγιώτες αγρότες. Από την πλευρά τους, οι Τρικαλινοί αγρότες προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε μπλόκο με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Μεγαλοχωρίου, στον Ε65.
Να σημειωθεί ότι πρώτος βασικός σταθμός των κινητοποιήσεων των αγροτών των Ομοσπονδιών θα αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 3 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια της έκθεσης Agrotica.

ypaithros.gr