Αποκλίσεις σε σύγκριση με τα χρήματα που λάμβαναν περασμένες χρονιές διαπίστωσαν και οι παραγωγοί της Λάρισας  που αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν να λαμβάνουν την ενιαία ενίσχυση.
Αρκετοί παραγωγοί είδαν να τους πιστώνονται στους λογαριασμούς λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ όσοι βρίσκονται στα όρια του να λάβουν επιδότηση (250 ευρώ) θα πληρωθούν τον Δεκέμβριο.
Φέτος υπάρχει αυξημένη παρακράτηση του εθνικού αποθέματος καθώς παλιότερα η παρακράτηση αυτή ήταν 2%, ενώ από φέτος πήγε στο 4,5%, επίσης είναι μειωμένοι και οι κοινοτικοί πόροι που δίνονται για επιδοτήσεις στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, ενώ υπάρχουν και πολλές εξατομικευμένες περιπτώσεις που αφορούν τον κάθε αγρότη χωριστά. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο παραγωγός Παναγιώτης Καλογιάννης «γνωρίζαμε ότι θα υπάρξουν περικοπές στο πλαίσιο της σύγκλισης των ιστορικών δικαιωμάτων, όμως όχι στο ποσοστό που διαπιστώνουμε σήμερα. Mας είχε σταλεί έγγραφη ενημέρωση με τις περικοπές, όμως υπάρχει απόκλιση. Για παράδειγμα ένας αγρότης που λαμβάνει 20.000 ευρώ τσεκ θα περίμενε περικοπές της τάξης των 2000 ευρώ. Σήμερα διαπιστώνει ότι η περικοπή φτάνει στις 3.500 με 4.000 ευρώ. Θέλουμε διευκρινήσεις. Γιατί συνέβη αυτό; Μέσα από τις ενώσεις μας θα επιδιώξουμε συνάντηση στο υπουργείο και για το ζήτημα αυτό και για το θέμα του ΕΛΓΑ που «καίει» όλους τους παραγωγούς.»