Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
Ούτε λευκή πετσέτα θα πετάξουν, ούτε αυτοκτονικές τάσεις θα τους κυριαρχήσουν, αν και βιώνουν μια άνευ προηγουμένου πολιτική βύθιση στην κοινωνία, την οποία και βλέπουν ιδίοις όμμασι, πέραν των δημοσκοπικών ευρημάτων. Με τραγελαφικά αφηγήματα, πολωτικά λογύδρια, διχαστικά συνθήματα και μπόλικη δόση επικοινωνιακού τσαρλατανισμού έχουν «βιδωθεί» στην καρέκλα της εξουσίας, πανηγυρίζοντας παράλληλα κάθε "έντιμο συμβιβασμό!". Κοντόθωρη επιλογή τους, να κερδίσουν πολιτικό χρόνο μέχρι το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε!!!
Ειρήσθω εν παρόδω οι «λαγοί» της κεντροδεξιάς είναι μαζί τους και οι πράξεις τους ευνοούν την παραμονή τους στην εξουσία.
Όπως όλοι γνωρίζουμε λαγοί υπάρχουν παντού. Σε αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων, σε πλειστηριασμούς ακινήτων, σε δημοπρασίες τηλεοπτικών αδειών ως υπερθεματιστές, για αποπροσανατολισμό και αποστολή μηνυμάτων από πολιτικούς σχηματισμούς και φυσικά σε όλα τα καπέλα των αρχηγών των  κομμάτων εξουσίας, προεκλογικά, στολισμένοι μάλιστα με ψεύτικα πετραχήλια τις περισσότερες φορές.
Επίσης «λαγοί» της πολιτικής θεωρούνται και αρκετοί νέοι αυτόνομοι πολιτικοί φορείς από πρωτοβουλίες επωνύμων πολιτικών που με ανυπομονησία αποβλέπουν στην επαναφορά τους στην εξουσία, με ένα δυναμικό comeback.
Τέτοιου είδους νέοι πολιτικοί φορείς θα συστήνονται συνεχώς, μέχρι τις εθνικές εκλογές για λόγους απαξίωσης του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού από τους πολίτες και την εντεινόμενη αστάθεια στη διακυβέρνηση της χώρας.
Φανεροί στόχοι η υπέρβαση της κρίσης και των μνημονίων, κρυφοί  η διάσταση και κατάτμηση της δύναμης των δυνάμεων της κεντροαριστεράς για ιδιοτελείς σκοπούς όπως το «παζάρεμα» της συμμετοχής τους σε υποθετική πανστρατειά «ντιλάροντας» υστερόβουλα ο καθένας για λογαριασμό του με βάση την ποσόστωση που θα έχει συμφωνηθεί. Από την αρχή γνωρίζουν ότι το ποσοστό της προοπτικής αυτόνομης κοινοβουλευτικής τους παρουσίας είναι μηδενικό!
Ίσως το πιο αηδιαστικό φαινόμενο της πολιτικής ζωής του τόπου, αν δεν υπήρχε αυτό της προσχώρησης βουλευτών από κόμμα σε κόμμα κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού τους βίου.
Ο «λαγός» στην πολιτική πολλές φορές εκτελεί τα συμφωνηθέντα με τον εντολέα τους και στη συνέχεια το βάζει στα πόδια με διάφορα προσχήματα. Είναι  μέρος του επικοινωνιακού συστήματος προώθησης συγκεκριμένης στόχευσης. Αμοιβή τους  μια θέση εξουσίας ή σε εκλόγιμη θέση σε ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Και για να είμαστε και πιο αντικειμενικοί, η τακτική των «πολιτικών λαγών» είναι μια μεθοδολογία αντίστοιχη στων γνωστών μας «non papers» και των επίσης γνωστών «κύκλων» κοντά στην εκάστοτε εξουσία. Αρκεί ο «Λαγός» να κρύβεται το λαγούμι του και να μη «σείει τη φτέρην» γιατί τότε κακό του κεφαλιού του.