Δύο Ρομά από τη Βέροια, ένας 41χρονος άνδρας και μία 54χρονη γυναίκα, είναι -σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών- οι δράστες διάρρηξης σε επιβατικό αυτοκίνητο, που σημειώθηκε στις 27 Ιουλίου σε παραλία του Στομίου.

Μέχρι προχθές, στα Αστυνομικά Τμήματα Τεμπών και Αγιάς είχαν αναφερθεί συνολικά τέσσερις διαρρήξεις Ι.Χ. με την ίδια μεθοδολογία, ενώ από την έρευνα του Α.Τ. Τεμπών προέκυψε ότι δράστες της πρώτης διάρρηξης είναι δύο Ρομά από τη Βέροια.

Οι οποίοι μάλιστα μετέβησαν στο Στόμιο χρησιμοποιώντας ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του είναι κρατούμενος των Φυλακών στα Διαβατά ακριβώς για να μην εντοπιστούν από την αστυνομική έρευνα.

Οι κλέφτες, επέλεγαν ένα σταθμευμένο ΙΧ που καλύπτονταν από άλλα παρκαρισμένα τριγύρω ώστε δύσκολα να γίνουν αντιληπτοί, κατέβαζαν το τζάμι με κάποιο εργαλείο, έβαζαν μέσα το χέρι ανοίγοντας την πόρτα και έπαιρναν ότι έβρισκαν.

Την Παρασκευή το απόγευμα Λαρισαία που πάρκαρε το αυτοκίνητό της στον Αγιόκαμπο, απέναντι από τον Λιμενικό σταθμό, βρήκε το αμάξι ανοιχτό και το πορτοφόλι της με 600 ευρώ, το οποίο είχε κρύψει κάτω από το κάθισμα του οδηγού, να έχει κάνει φτερά.

Παρόμοια διάρρηξη ΙΧ σημειώθηκε και στην Κουτσουπιά με τον ιδιοκτήτη να ενημερώνει τηλεφωνικά την αστυνομία χωρίς να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά αγνώστων.

Πριν από δεκαπέντε ημέρες είχαν σημειωθεί άλλες δυο διαρρήξεις στα παράλια της Λάρισας. Η μία στο Στόμιο όπου άνοιξαν το πόρτ μπαγκάζ αυτοκινήτου 41χρονου Τρικαλινού και της συζύγου του, από το οποίο πήραν μία τσάντα ώμου και μία "μπανάνα" με λεφτά κλειδιά και έγγραφα.

Η άλλη διάρρηξη έγινε σε ΙΧ 52χρονου Δραμινού, ο οποίος προερχόμενος από διακοπές είπε να κάνει και ένα μπάνιο στην Κουτσουπιά. Οι κλέφτες άνοιξαν το τζάμι και πήραν δύο τσάντες με έγγραφα και χρήματα.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)