Ανάστατοι είναι τις τελευταίες ημέρες επαγγελματίες, κτηνοτρόφοι και αγρότες του Αμπελώνα που βλέπουν την περιουσία τους να είναι έρμαιο στα χέρια κακοποιών οι οποίοι “χτυπούν” ανεξέλεγκτα και αφαιρούν διάφορα αντικείμενα τις περισσότερες φορές σημαντικής αξίας από εγκαταστάσεις και μηχανήματα των θυμάτων τους.
Την προηγούμενη Κυριακή ιδιοκτήτης μηχανουργείου έπεσε θύμα των κλεφτών για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες και αυτή τη φορά οι δράστες αφαίρεσαν μηχανή ηλεκτροσυγκόλλησης αρκετά ακριβή για να αντικατασταθεί.
Θύμα των ληστών έπεσε και κτηνοτρόφος στις παρυφές του Αμπελώνα από άγνωστους δράστες που αφαίρεσαν δύο μπαταρίες από τα τρακτέρ του.
Μπαταρίες τρακτέρ αφαίρεσαν, επίσης άγνωστοι δράστες. και από χώρο φύλαξης γεωργικών μηχανημάτων αμπελωνίτη αγρότη. Μάλιστα αυτή τη φορά οι δράστες αφαίρεσαν και μηχάνημα ήχου που είχε το σύγχρονο και μεγάλο τρακτέρ του παθόντα.
Οπως αναφέρουν οι παθόντες αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα κλοπών στην περιοχή, αφού οι κλοπές ή οι εμφανίσεις ύποπτων ατόμων με οχήματα περιμετρικά του Αμπελώνα είναι καθημερινό φαινόμενο.
Κάποιοι από τους παθόντες ήδη σκέφτονται να τοποθετήσουν κάμερες και συναγερμό, ενώ κάποιοι άλλοι επέλεξαν να κοιμούνται κοντά στην περιουσία τους με σκοπό να επικοινωνήσουν με την αστυνομία μόλις εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις.
Οι περισσότερες από τις κλοπές έχουν δηλωθεί στην αστυνομία και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αστυνομικές περιπολίες έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή.

paidis.com