Νέες απάτες σε βάρος τους καταγγέλλουν Λαρισαίοι, σχεδόν σε καθημερινή βάση, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πρόσφατα είναι τα παραδείγματα εξαπάτησης φοιτητών που αναζητούσαν σύγχρονα κινητά τηλέφωνα σε συμφέρουσες τιμές, επαγγελματιών που παρήγγειλαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε ανύπαρκτες ευρωπαϊκές εταιρείες, ενώ από καιρό είναι γνωστές οι απάτες με τις παραγγελίες προϊόντων και την κατάθεση μεγαλύτερης προκαταβολής.

Πέραν των «παραδοσιακών» μεθόδων απάτης, το τελευταίο διάστημα η στροφή των πολιτών, λόγω και της πανδημίας, στην... αγορά του διαδικτύου, έχει αναδείξει την έξαρση της ηλεκτρονικής απάτης με τους επιτήδειους να αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευφυείς και χρησιμοποιώντας διαρκώς νέα αληθοφανή τεχνάσματα επιτυγχάνουν τον στόχο τους να εξαπατήσουν δηλαδή, ανυποψίαστους πολίτες.

Μεταξύ αυτών και Λαρισαίος που εξαπατήθηκε αναζητώντας δάνειο με ευνοϊκούς όρους. Άγνωστος δράστης, μέσω του facebook υποσχέθηκε στο Λαρισαίο ότι θα του εξασφάλιζε δάνειο με ευνοϊκούς όρους μέσω κυπριακής τράπεζας.

Ο ανυποψίαστος Λαρισαίος κατέθεσε σε λογαριασμό τραπεζικού υποκαταστήματος στην Κύπρο το ποσό των 186 ευρώ που υποτίθεται πως αντιστοιχούσε σε τραπεζικά έξοδα, ενώ κλήθηκε και κατέθεσε επιπλέον 537 ευρώ δήθεν για έξοδα του ασφαλιστηρίου ζωής.

Για να διαπιστώσει εκ των υστέρων πως η αληθινή πρόθεση αυτού που του υποσχόταν φθηνό δάνειο, ήταν να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει χρήματα.

Μέσω της τραπεζικής εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό», ένας ακόμη Λαρισαίος επιχειρηματίας εξαπατήθηκε χωρίς να το καταλάβει τελικά, από άγνωστο που τον καθοδήγησε τηλεφωνικά του απέσπασε τον απόρρητο ατομικό αριθμό PIN των τραπεζικών συναλλαγών με αποτέλεσμα να του κλέψει περισσότερα από 15.000 ευρώ.

Β. Κακάρας Ελευθερία