Τους δύο απατεώνες που εξαπάτησαν ζευγάρι υπερήλικων στον Αμπελώνα Λάρισας αναζητά η αστυνομία.

Χθες το πρωί οι δύο επιτήδειοι εμφανίστηκαν στο ζευγάρι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους τράπεζας και κατάφεραν να αποσπάσουν 5.000 ευρώ και όσα χρυσαφικά έκρυβαν στο σπίτι τους.

Οι δράστες επικαλέστηκαν ότι ο γιος των ηλικιωμένων είχε να λαμβάνει 12.000 ευρώ ως επιστροφή χρημάτων από καταθετήριο συμβόλαιο και ζήτησαν το ποσό των 1.000 ευρώ για τα έξοδα διεκπεραίωσης.

Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας – ο σύζυγος μάλιστα με απώλεια όρασης τουλάχιστον 90%- πείστηκαν και έδωσαν στους απατεώνες το ποσό των 350 ευρώ.

Οι απατεώνες επέμειναν να τους δώσουν περισσότερα χρήματα και σύμφωνα με την ιστοσελίδα paidis.com «τηλεφώνησαν σε συνεργό τους που προσποιήθηκε το γιο του ζευγαριού και ο οποίος ζήτησε από τους ηλικιωμένους δήθεν γονείς του να δώσουν τα χρήματα.

Στην επιμονή τους όμως να τους δώσει και άλλα χρήματα ο υπερήλικας έβγαλε από μία κρύπτη ένα δοχείο στο οποίο υπήρχαν τουλάχιστον 5.000 €, χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία άρπαξαν οι απατεώνες και εξαφανίστηκαν».

ert.gr (με πληροφορίες από paidis.com)