Μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα πραγματοποίησε σήμερα ο Γυμναστικός κερδίζοντας με το «σπαθί» του τα Πεύκα στο κλειστό της Νεάπολης και πήρε έτσι μια ακόμη βαθιά ανάσα για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Η «πρώτη» του νέου τεχνικού της ομάδας μας Γιώργου Σκαραφίγκα στον πάγκο στέφθηκε με επιτυχία και όλη η ομάδα ενωμένη και με αναπτερωμένο το ηθικό είναι έτοιμη να συνεχίσει το πολύ δύσκολο έργο της για να μπορέσει να σταθεί όρθια πετυχαίνοντας τον στόχο της.

Με καλή ψυχολογία που μεταφράστηκε σε προβάδισμα στο σκορ ξεκίνησε το ματς ο ΓΣΛ διατηρώντας διαρκώς την πρωτοπορία χωρίς να απειλείται ιδιαίτερα και ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 22-16.

Ακόμη πιο σταθερά πάτησαν στα πόδια τους οι «πράσινοι» στην δεύτερη περίοδο καταφέρνοντας να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα και ταυτόχρονα συντηρούσαν μια διαφορά της τάξεως των 10 πόντων, ενώ ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με «κεφάλι» στο σκορ (44-35).

Δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στην εικόνα του αγώνα και στην τρίτη περίοδο αφού ο ΓΣΛ ήταν το «αφεντικό» στο γήπεδο και κατόρθωσε να διατηρεί την διαφορά την οποία για πρώτη φορά μάλιστα στο 30' την εκτόξευσε στους 13 πόντους (59-46).

Έχοντας μια μικρή χαλάρωση που προήλθε από κούραση, ο ΓΣΛ είδε τα Πεύκα να μειώνουν σε 64-59,  3.40 πριν το τέλος του αγώνα, όμως οι Λαρισαίοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους και έβαλαν σύντομα τα πράγματα στην θέση τους ξεφεύγοντας στο σκορ και πάλι για να φτάσουν σχετικά εύκολα στη νίκη με το τελικό (70-61), παίρνοντας και την διαφορά του πρώτου ματς όπου στον α' γύρο είχαν ηττηθεί στα Πεύκα με διαφορά 8 πόντων.

Διαιτητές: Διαμαντής, Σκούτας,Ζακεστίδης

 

Δεκάλεπτα: 22-16, 44-35, 59-46, 70-61.

 

ΓΣΛ (Σκαραφίγκας): Τόζιος 3 (1), Συνετός, Νίκολιτς 13 (2), Τσουράκης 7, Κούτρας 11 (1), Μπέμπης 6 (2), Γκιουλέκας 16 (4), Σπυρόπουλος 14.

 

ΜΑΧΗΤΕΣ (Χατζηκυριακίδης): Χατζηκυριακίδης 21, Βελισσαρίου, Γερομιχαλός 6 (1), Καλαμπάκας 6 (1), Ναούμης 8 (1), Στόλης 2, Δίπλαρος 2, Τάταρης, Τζαουάρα 16.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιώργος Σκαραφίγκας (τεχνικός ΓΣΛ): «Για μένα μπορεί να ήταν το πρώτο παιχνίδι με τον ΓΣΛ, αλλά για την ομάδα ήταν ο πρώτος τελικός και έχουμε άλλους δέκα. Δεν αλλάζει κάτι, αυτό που είναι πάρα πολύ θετικό, είναι ότι στο τρίτο δεκάλεπτο που είναι το δύσκολο για την ομάδα σε κάθε ματς, τα παιδιά καταφέρανε σήμερα και παίξανε αρκετά καλά. Δυστυχώς το άγχος και λίγο η κούραση στο τελευταίο δεκάλεπτο, πήγε να μας γυρίσει το ματς, αλλά κρατηθήκαμε όρθιοι. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά η νίκη ανήκει και στο προηγούμενο τεχνικό τιμ, ειδικά εναντίον ζώνης έπαιξε πάρα πολύ έξυπνα ο αντίπαλος προπονητής γιατί ήξερε ότι δεν θα έχουμε προλάβει να δουλέψουμε καταστάσεις, και τα συστήματά τους, αλλά και οι παίκτες μας ανταπεξήλθαν πάρα πολύ καλά».

Βαγγέλης Μπέμπης (παίκτης ΓΣΛ): «Ήταν μια νίκη που χρειαζόμασταν πολύ, για να γυρίσουμε στα νικηφόρα παιχνίδια. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, απλά κάθε ματς να το βλέπουμε ξεχωριστά και από εκεί και πέρα να «χτυπάμε» όποιον αγώνα μπορούμε για νίκη.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, χρειάζεται να συνεχίσουμε δυνατά. Χρειαζόμαστε στον κόσμο στο πλευρό μας. Η Λάρισα έχει κόσμο, είναι καλό για την πόλη που έχει δύο ομάδες στην κατηγορία, παρακαλούμε τον κόσμο να έρθει κοντά μας διότι τον έχουμε πραγματικά ανάγκη».