Ο «Δικέφαλος» έφτασε μία ανάσα από τον αποκλεισμό, αλλά ο Άκπομ μπήκε στο 77' και με δύο γκολ έδωσε τη νίκη με 3-1 στην ομάδα του και την πρόκριση.

H AEΛ άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, πάλεψε τον αγώνα και θα μπορούσε στο 1-1 να μπει μπροστά στο σκορ με τον Ογκμποε (δοκάρι).

Προβάδισμα με αυτογκόλ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα για να τελειώσει την πρόκριση. Στο 6' δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια κόντραρε σε κόρνερ

Στο 11’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ. Ο Σφιντέρσκι έστρωσε στον Αουγκούστο, ο οποίος ακόμα καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 14' ο Βιεϊρίνια από καλή σούταρε, όμως, η μπάλα κόντρα στον Όγκμποε.

Στο 23’ έγινε το 1-0. Ο Ζίβκοβιτς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Γκοτζαμανίδης στην προσπάθεια να διώξει προ του Σφιντέρσκι, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο επόμενο λεπτό 24' ο Σβαμπ από εξαιρετικό σημείο αστόχησε για το 2-0. Στο 35’ μαγική ενέργεια του Ζίβκοβιτς, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά απέναντι στον Σουλούκο καθυστέρησε κι έχασε την ευκαιρία. Στο 39’ νέο άστοχο σουτ του Σβαμπ.

Η ΑΕΛ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 41’. Ο Γλυνός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ίνγκασον και ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με δυσκολία.

Ισοφάριση με Όγκμποε!

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν άστοχος και επιπόλαιος. Στο 48’ ο Σουλούκος έκανε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Ίνγκασον, ενώ στο 51’ μπλόκαρε το σουτ του Μουργκ.

Σ’ εκείνο το σημείο η ΑΕΛ άρχισε να πιέζει και στο 56’ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Όγκμποε έφυγε στην κόντρα και εκτέλεσε με τον Ζίβκοβιτς να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση.

Στο 58’ φάουλ του Βιεϊρίνια, ο Σουλούκος δεν αιφνιδιάστηκε και στο 62’ έγινε το 1-1! Σε γέμισμα στην περιοχή, ο Όγκμποε έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Ζίβκοβιτς πήγε χαλαρά στην εναέρια μονομαχία και ο παίκτης της ΑΕΛ ισοφάρισε με κεφαλιά. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ από τον Ευαγγέλου, αλλά ελέγχθηκε στο VAR και μέτρησε κανονικά.  

Στο 64' ο Ζίβκοβιτς σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Σουλούκο να μπλοκάρει και στο 68' η ΑΕΛ άγγιξε το 1-2. Ο Όγκμποε έφυγε στην κόντρα, αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ που επιχείρησε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ! Στο 70' νέα καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ, ωστόσο, ο Ακούνια καθστέρησε κι έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 74' μακρινό σουτ από τον Βιεϊρίνια, απέκρπουσε ο Σουλούκος.

Εκτελεστής Άκπομ!

Ο Λουτσέσκου έριξε στο 77' τον Άκπομ στη μάχη και ο Άγγλος φορ τον δικαίωσε με δύο γκολ κι έδωσε τη νίκη-πρόκριση με 3-1!

Ο Άκπομ είχε σημειώσει και το 1-1 στο πρόσφατο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και έσωσε και πάλι την ομάδα του. Στο 82' σέντρα του Κούρτιτς, ο Ζίβκοβιτς έκανε το γύρισμα και ο Άκπομ με κεφαλιά ψαράκι σημείωσε το 2-1.

Στο 91' κι ενώ η ΑΕΛ πίεζε για το 2-2, ο Άκπομ εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής κι έκανε το 3-1.

Το ματς έκλεισε με ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Κούστα μετά την σέντρα του Ακούνια έκανε το σουτ κι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ (67’ Κούρτιτς), Τσιγγάρας (77’ Άκπομ), Μουργκ (67’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Σφιντέρσκι.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86’ Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (46’ Ακούνια), Μπαντιμπαγκά (89' Κούστα), Γλυνός (86’ Μαυριάς), Όγκμποε.

onsports.gr