Μπορεί ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς να πήγε στην ΑΕΛ τον προηγούμενο Ιανουάριο με τη μορφή δανεισμού για 1,5 χρόνο, αλλά μετά το τέλος του πρωταθλήματος δεν τον… ξαναείδαν στη Λάρισα.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η ΑΕΛ θεώρησε την ανάγκη να εξηγήσει τι συνέβη. Εξέδωσε ανακοίνωση και σε αυτή υποστηρίζει πως ήταν δική της επιλογή να μην τον κρατήσει. Ο λόγος είναι πως προτιμάει να δώσει ευκαιρίες σε άλλους στόπερ που έχει στο δυναμικό της.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ, προς πληροφόρηση των δημοσιογράφων, σας κάνουμε γνωστό ότι κατόπιν αιτήματος μας, πριν από ένα μήνα, ζητήσαμε από την Διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως διακοπεί πρόωρα και ένα χρόνο πριν λήξει ο δανεισμός του, η συνεργασία μας με τον νεαρό διεθνή Σέρβο ποδοσφαιριστή Markovic Svetozar.

Η αιτία που ζητήσαμε την διακοπή του δανεισμού, ήταν ότι αφενός λόγω τραυματισμού δεν θα είχαμε τον εξαίρετο αυτό ποδοσφαιριστή για διάστημα δύο μηνών και αφετέρου διότι θέλουμε να προωθήσουμε στην θέση του στόπερ τον νεαρό επίσης ποδοσφαιριστή μας Χάρη Ηλιάδη, ο οποίος έχει τετραετές συμβόλαιο μαζί μας και έδειξε αμέσως μετά την απόκτηση του τον Ιανουάριο του 2020, ότι μπορεί πολύ σύντομα να γίνει βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας μας, αφού και γρήγορος είναι και καλή τεχνική έχει, αλλά το κυριότερο είναι ότι βασίζει την εξέλιξη του, αλλά και την ποδοσφαιρική του επιβίωση μόνο στην ΑΕΛ, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πάντοτε το μυαλό τους την ομάδα στην οποία ανήκουν».

sportime.gr