Συστήθηκε αγωνιζόμενος με την ΑΕΛ στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, μέσω του γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Αλκαζάρ» στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η σύνδεσή του με τα δίχτυα ισοφάρισε το σκορ (1-1) και στέρησε λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης το «τρίποντο» από την ομάδα του «τριφυλλιού».

Εκείνο το παρθενικό τέρμα με την φανέλα των «βυσσινί»  - όπως αποδείχτηκε - δεν ήταν μια «φωτοβολίδα» για τον Δημήτρη Πινακά.

Ακολούθησε ένα ακόμα γκολ στο θεσσαλικό ντέρμπι με τον Βόλο και τα δύο γκολ επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» το βράδυ της Τετάρτης (4/11) που έβαλαν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του 19χρονου επιθετικού στην πρώτη νίκη της ΑΕΛ στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Το...μάτι κι η εντολή του Κούγια

Κάτι παραπάνω έβλεπε ο μεγαλομέτοχος, Αλέξης Κούγιας την περίοδο που ο Πινακάς αγωνιζόταν στην Κ15 της ΑΕΛ κι έδωσε εντολή για την άμεση…προαγωγή του στην Κ17 και την υπογραφή του πρώτου συμβολαίου που δεν μπορούσε εκείνη την περίοδο να΄ναι μεγαλύτερο των τριών ετών.

Συν τω χρόνω κι αφού ο Πινακάς προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, λίγο προτού κλείσει τα 19 χρόνια, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΛ, ενώ υπήρξε συγχρόνως και η αναβάθμιση των απολαβών του. 

Το «Αλκαζάρ» και ο Καραπιάλης

Ο Πινακάς δεν προέρχεται απλά και μόνο μέσα από τα «σπλάχνα» της θεσσαλικής ομάδας.

Μεγάλωσε δίπλα στο «Αλκαζάρ» όπου ο πατέρας του διατηρεί κατάστημα και μπουσούλησε ποδοσφαιρικά ακούγοντας ιστορίες για την μεγάλη ομάδα της ΑΕΛ της δεκαετίας του ΄80 που έγραψε ιστορία με την κατάκτηση τίτλων.

Ο σπουδαίος μπαλαδόρος εκείνης της «χρυσής»  ομάδας, Βασίλης Καραπιάλης αποτελεί ένα από τα ινδάλματά του.

Το ντεμπούτο και η ένταξη στην πρώτη ομάδα

Η πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή με το αλογάκι στο στήθος, καταγράφηκε στο ματς Κυπέλλου με τον Ηρόδοτο στις 30 Οκτωβρίου 2018 όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή για 15 λεπτά.

Ακολούθησαν 9 συμμετοχές την σεζόν 2019-20 και το πρώτο 90λεπτο στο παιχνίδι με τη Λαμία στις 11 Ιουλίου. That’s it!

Ο Μιχάλης Γρηγορίου τον καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα, με τον νεαρό επιθετικό να γράφει ήδη στο κοντέρ 6 συμμετοχές και 4 γκολ τα οποία έχουν ρίξει 5 βαθμούς στο σακούλι της ΑΕΛ.

Τα καλύτερα έρχονται!

Kώστας Πλιάτσικας (sdna.gr)