Σκηνικό κρίσης διαμορφώνεται στην ΑΕΛ μετά την απόφαση Κούγια να εγκαταλείψει το AEL F.C. ARENA και να δηλώσει ως έδρα το Αλκαζάρ το οποίο όμως δεν είναι έτοιμο.

Το βράδυ της Τρίτης παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από  πρόεδρος της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. ο Αντρέας Λιόντος ο οποίος με επιστολή του στο Δ.Σ.επισημαίνει τα εξής:

“Σήμερα Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 υποβάλω την παραίτησή μου από πρόεδρος της ΠΑΕ. Οι λόγοι της παραιτήσεως μου είναι προσωπικοί και η απόφαση μου οριστική και αμετάκλητη μετά από περίσκεψη αρκετών μηνών πριν από την σημερινή ημέρα. Η απόφαση αυτή φέρει το βάρος της ευθύνης της μακροχρόνιας πορείας και προσφοράς μου στην αγαπημένη ομάδα όλων μας την ΑΕΛ. Αδυνατώ από δω και πέρα να λάβω μέρος σε αποφάσεις που θα παρθούν και οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν με αντιπροσωπεύουν όπως και άλλες που πάρθηκαν. Την απόφασή μου αυτή γνωστοποίησα στους αντιπροέδρους  Παλαιόχωρλίδη Ηλία,.Σόφη Νικόλαο και Πουλαράκη Σταύρο και στα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου κύριους Ντελόπουλου Ζήση και Τάκα Γεώργιο τους οποίους για το λόγο αυτό δέχτηκα σήμερα στο γραφείο μου”.

Δήλωση Κούγια

Νωρίτερα, πριν ανακοινωθεί η παραίτηση Λιόντου, με δήλωσή του ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας ανέφερε τα εξής: 

“Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και λόγω του ότι αντιλαμβάνομαι ότι πιθανώς κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ μπορεί να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και να μη συμμερίζονται την προσωπική και οικογενειακή μου φόρτιση και να μην επιθυμούν να συνεχίσουν την παρουσία τους στο Δ.Σ. δηλώνω ότι μπορούν αν θέλουν να υποβάλουν την παραίτησή τους χωρίς να παρεξηγηθούν σε καμία περίπτωση από εμένα”.

Τέλος στις εξελίξεις παρενέβη, με ανακοίνωσή της, η ερασιτεχνική ΑΕΛ ζητώντας έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΛ όπως έχει δικαίωμα από το καταστατικό.

Λ.Ε.