Στην αγωνιστική «εξίσωση» της ΑΕΛ και μάλιστα με έναν εκκωφαντικό τρόπο βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Πινακάς, καθώς ο νεαρός φορ άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου και «πυροβολεί» συνεχώς.

Η μονιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα ήταν και απόρροια του τραυματισμού που ταλαιπώρησε εσχάτως τον Φιορίν Ντουρμισάι, αν και από την αρχή της σεζόν αρκετές φορές έχουν βρεθεί πλάι πλάι στην επιθετική γραμμή των «βυσσινί».

Οι οποίοι μάλιστα εσχάτως άρχισαν να χρησιμοποιούν το 3-5-2 και το ερώτημα πλέον είναι εύλογο.

Από τη στιγμή που ο δεύτερος δείχνει πλέον καλά και ο πρώτος παρουσιάζεται «ζεστός», μπορούν να συνυπάρξουν στο αρχικό τους σχήμα;
 
Η απάντηση φαντάζει μάλλον καταφατική, αφού ας μην λησμονούμε πως ο 19χρονος στράικερ είναι η «αποκάλυψη» της χρονιάς, ενώ ο 24χρονος παραμένει μία σταθερή αξία.

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ταυτόχρονα στο γήπεδο σε 120 αγωνιστικά λεπτά και το επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα είναι 3-1 υπέρ της Λάρισας, που παράλληλα έβγαλε μίνιμουμ 3 με 4 «καθαρές» ευκαιρίες, όπως π.χ. το δοκάρι του Ντουρμισάι στη Ριζούπολη. Ετσι βρίσκει δίχτυα κατά μέσο όρο κάθε 40 λεπτά, ενώ γενικότερα απειλεί με μεγάλη συχνότητα. 

Μάλιστα το γεγονός πως τα 3 από τα 4 γκολ του Πινακά (το άλλο είναι με πέναλτι) είναι με τον Ντούρμι στον αγωνιστικό χώρο, αποτυπώνει ανάγλυφα η παρουσία του δεύτερου τον «απελευθερώνει» και γενικότερα λειτουργεί υπέρ της ομάδας. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ο διεθνής επιθετικός πάντα ήταν παίκτης του «εμείς».

gazzeta.gr