Ειδικό αφιέρωμα στις ομάδες-αουτσάιντερ που κατέκτησαν πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, μεταξύ αυτών και η ΑΕΛ, την σεζόν 1987-1988, κάνει η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα της, με αφορμή τη μέχρι τώρα πορεία της Λέστερ στο Αγγλικό πρωτάθλημα.

"Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες: Οι σοκαριστικές κατακτήσεις πρωταθλημάτων", τιτλοφορείται το αφιέρωμα στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που μνημονεύει δώδεκα περιπτώσεις ευρωπαϊκών ομάδων που "σόκαραν" τους αντιπάλους τους και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη χώρα τους κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Εκτός από την ΑΕΛ, γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων στη Μονπελιέ, τη Νότινχαμ Φόρεστ, την Βερόνα, την Μποαβίστα, τη Γκενκ, την Καϊζερσλάουτερν και την Αλκμάρ.

"Μια νίκη με 1-0 επί του Ηρακλή στις 1 Μαΐου 1988 έστεψε την ΑΕΛ πρωταθλήτρια μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος, με τους "βυσσινί" να γίνονται έτσι η πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα ομάδα εκτός από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη που πήρε πρωτάθλημα. Ο Βασίλης Καραπιάλης ήταν ένα από τα ντόπια ταλέντα στην σπάνια σύνθεση σε σχήμα ρόμβου του προπονητή Γιάτσεκ Γκμοχ. "Ξεκινήσαμε από το μηδέν," σημειώνει ο Πολωνός προπονητής. "Φέραμε εννέα καινούριους ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα ακολούθησαν. Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και κέρδισε το πρωτάθλημα, δεν ήταν απροσδόκητη επιτυχία", αναφέρει το δημοσίευμα για την πρωταθλήτρια ΑΕΛ στη σελίδα της UEFA.