Σημαντική νίκη μετά από καιρό πήρε η ΑΕΛ στην Α2, η οποία κέρδισε το Ηράκλειο και πήρε "ανάσα" για την παραμονή στην κατηγορία χωρίς πλέι άουτ.

Η ΑΕΛ με ψυχωμένη εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να πάει τη νίκη με 81-73 στο κλειστό του Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα του Ηρακλείου και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα παραμονής στην Α2′.

Ο αγώνας

Οι «βυσσινί» μπήκαν νωθρά στη μεγαλύτερη διάρκεια των δύο πρώτων περιόδων κάνοντας λάθος επιλογές στην επίθεση με το Ηράκλειο να διατηρείται μπροστά στο σκορ σε αυτό το διάστημα. Στην δεύτερη περίοδο μάλιστα, η ΑΕΛ επέστρεψε από -12 με ένα επιτυχημένο σερί και έκτοτε διατήρησε τα ηνία του παιχνιδιού μέχρι την λήξη.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο εξαιρετικός Μιχάλης Πολίτης με 18 πόντους έχοντας για συμπαραστάτες τους Σαριμπαλίδη και Δεληγεώργη, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Νίκος Τσούτσος. Παράλληλα για το Ηράκλειο ο Πετράκης έγραψε 17 πόντους, με τους Λόλα και Λάτοβιτς να προσθέτους από 16 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Πιο δυνατά μπήκε το Ηράκλειο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου με τις συνεργασίες ψηλών-κοντών αλλά και με τον ελεύθερο χώρο στην περιφέρεια βρήκαν διαδρόμους για εύκολα και αμαρκάριστα σουτ και το σκορ στο 3′ έφτασε στο 6-7. Στα μισά του δεκαλέπτου το Ηράκλειο έφτασε σε ντάμπλ σκορ (8-16) και συνέχισε με τους 6′ ντάμπλ σκορ με τους Πετράκη, Λάτοβιτς και Λόλα να αναλαμβάνουν δράση στο σκοράρισμα.  Η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοση της στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου και με τους Δεληγεώργη και Πολίτη μείωσαν στους 6.

Η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοση της στο τέλος της πρώτης περιόδου και στην αρχή του δευτέρου όπου έτρεξε ένα σερί 7 πόντων με τους Μαλτέσιο (γκολ-φάουλ) και Σαριμπαλίδη να μειώνουν το σκορ στους 2. Όμως αυτό δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν οι «βυσσινί» με αποτέλεσμα οι Λόλας, Παπαδάκης και Πετράκης μα φτάσουν και πάλι το σκορ στους 12 (μεγιστη τιμή διαφοράς). Αυτό που κατάφερε η ΑΕΛ με δύο τρίποντα των Τσούτσο και Τσιλούλη στο τέλος ήταν να μειώσουν στους 6 και να πάνε στο ημίχρονο με αυτή τη διαφορά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΛ κατάφερε να παρουσιαστεί καλύτερη και με τον Παπαχρήστο να σκοράρει μετά από επιθετικό ριμπάουντ, με τον Σαριμπαλίδη να ευστοχεί σε καλάθι και τρίποντο Σαριμπαλίδης, με τον Πολίτη να καταφέρνει να προσθέσει 4 πόντους οι «βυσσινί» με ένα σερί 11-0 πήραν τα ηνία για πρώτη φορά μπροστά από την αρχή του παιχνιδιού, για να φέρει το ματς στα ισα στο 23′ ο Κουμπίδης  με τρεις βολές (47-47). Ο Πολίτης στη συνέχεια πήρε το…  όπλο του και πέτυχε τρίποντο για το 50-47, μια διαφορά που διατηρούσε η ΑΕΛ μέχρι τη λήξη της περιόδου. Μάλιστα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε και με 5 πόντους μπροστά στην τελευταία περίοδο με το σκορ να φτάνει στους 64-59.

Ο Πετράκης με τρίποντο έβαλε και πάλι στο «κόλπο» το Ηράκλειο μειώνοντας τη διαφορά στους 2 με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται όντας κοντά στο σκορ.  Ο Τσιλούλης με 1 βολή και ο Σταμπουλής με πέντε πόντους πήγαν το ματς στο κρίσιμο σημείο του 35′ του ματς στο 70-64 με το Ηράκλειο να μην καταθέτει τα όπλα με τον Πετράκη με συνεχόμενους πόντους να πάει το ματς στο 73-70 στο 38′. Η συνέχεια πήγε στην… ψυχραιμία με την ΑΕΛ με τις δύο εύστοχες βολές του Τσούτσου (από τις τρεις) και την ευστοχία του Σταμπουλή από τη γραμμή της φιλανθρωπίας να πηγαίνει το ματς στο 77-73, στα 90 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Δεληγεώργης με 2/2 ψαλίδισε κι άλλο τις ελπίδες του Ηρακλείου, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν απάντηση στις τελευταίες επιθέσεις και την ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη-παραμονής με 81-73.

Δεκάλεπτα: 18-24, 38-44, 64-59, 81-73.

ΑΕΛ (Αβραάμ Παπαδόπουλος): Σαριμπαλίδης 12 (2), Πολίτης 18 (4), Σταμπουλής 7, Παπαχρήστος 7 (1), Δεληγεώργης 12, Τσιλούλης 6, Μαλτέσιος 3, Τσούτσος 11 (3), Θορστέινσον 5.

Ηράκλειο (Ιωάννης Βισκαδουράκης): Λόλας 16 (2),Παπαδάκης 5, Τσερκιτζόγλου 3, Πετράκης 17 (3), Κουπίδης 10, Λιανός 9 (1), Λάτοβιτς 12 (2),  Παλλής 2.

ΠΗΓΗ: sportlarissa.gr (Γιώργος Σιώχας)