Σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, δύο αποβολές και αρκετές καθυστερήσεις, η ΑΕΛ γνώρισε την δεύτερη φετινή της ήττα από την Λαμία εκτός έδρας με σκορ 1-0.

Έτσι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις γκέλες των διωκτών της, καθώς ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε ισόπαλος με τη Ζάκυνθο, όπως και τα Τρίκαλα με τον Κισσαμικό, ενώ η Κέρκυρα ηττήθηκε στην Καλλιθέα.

Στο κατάμεστο στάδιο της Λαμίας, οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού έπαιξαν με πάθος και πυγμή, φτάνοντας στο σημαντικό τρίποντο, που τους επιτρέπει να ελπίζουν στο θαύμα της δυάδας. Ο Μίλιεβιτς με κοντινό πλασέ μέσα από την περιοχή, στο 53', νίκησε τον Ξενοδόχοφ, και άνοιξε το σκορ, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα (1-0).

Λαμία

Καλύτερη η Λαμία στο πρώτο μισό του ματς, ήταν πιο απειλητική, κινητική. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές σταδιακά μετά το 20’. Η ΑΕΛ δεν έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά, πέρα από κάποια κόρνερ που κέρδισε.

Στην επανάληψη η Λαμία κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα, με την ΑΕΛ να «ξυπνάει» στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει κάτι από τον αγώνα.

Ένταση και δίπλα στους πάγκους είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τον γενικό αρχηγό της ΑΕΛ Θωμά Κυπαρίση να είναι σε έξαλλη κατάσταση. Τελικά αποβλήθηκε, όπως και ο τεχνικός διευθυντής της Λαμίας Παύλος Μυροφορίδης. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες καθώς αποβλήθηκαν ο Πάτο για την ΑΕΛ και ο Ζουλιώτης για τη Λαμία.

Λαμία (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος (84’ λ.τ. Παπαργυρίου), Κοτσώνης, Ντάσιος, Σιλιγαρδάκης, Μπαλού (80’ Λεάντρο), Σιατραβάνης, Μίλιεβιτς (72’ Τόσκας), Καραγιάννης, Πίντο.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος (60’ Μαρουκάκης), Ροβίθης (66’ Αναστασόπουλος), Πάτο, Ουρτάδο (66’ Βαρέλα), Μπόγιοβιτς.

Διαιτητικό team: Ρέφερι: Φουκάκης (Ηρακλείου). Βοηθοί: Κορτέσης (Αθηνών), Δασκαλάκης (Ηρακλείου). Τέταρτος: Σφακιανάκης (Αθηνών).

Η βαθμολογία

1. ΑΕΛ 38

2. Κέρκυρα 36

...................................................

3. Απόλλων 36

4. Τρίκαλα 32

5. Καλλιθέα 30

6.  Λαμία 27

7. Κισσαμικός 26

8. Αναγέννηση Καρδίτσας 25

9. Αχαρναϊκός 24

10. Πανσερραϊκός 21

11. ΑΟΧ 21

12. Παναιγιάλειος 20

13. Εργοτέλης 19

14. Ολυμπιακός Βόλου 19

..................................................

15. Αγροτικός 18

16. Ζάκυνθος 17

17. Παναχαϊκή 17

18. Πανελευσινιακός 14