Όπως είναι ήδη γνωστό, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των στελεχών του Pressing 90.1 και με την συνδρομή του ταξιδιωτικού πρακτορείου LA TRAVEL, βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα o Γκαμπονέζος πρώην άσος της ΑΕΛ, Ανρί Αντσουέ!

Ο επονομαζόμενος και «Βέλος της Γκαμπόν» βετεράνος σέντερ φορ, ήρθε στην πόλη για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν 2006-07, την οποία σφράγισε με την επίτευξη του θρυλικού νικητήριου γκολ της ΑΕΛ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (2-1), γεγονός που έκανε το όνομά του διαχρονικό σύνθημα στα χείλη των οπαδών των «βυσσινί», παρά το μόλις έξι μηνών πέρασμά του από την ομάδα. 

«Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Αντσουέ, Αντσουέ», φωνάζουν από τότε οι οπαδοί των «βυσσινί»... «Ούτε εγώ σας ξέχασα ποτέ», ήταν η φράση-τίτλος της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο νυν προπονητής Ανρί Αντσουέ, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της Larissa Media ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ιδιοκτήτριας του Pressing 90.1, Χρήστο Τσιάτα, τον ιδιοκτήτη του LA TRAVEL, Γιάννη Μπατζιόλα και το νυν συμμέτοχο του ραδιοφώνου και τότε υπεύθυνο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Χάρη Γεωργούλα, ο οποίος ανέλαβε και την διερμηνεία. 

Συνοπτικά ο Γκαμπονέζος πρώην άσος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ: 

Παρότι ήταν μόλις έξι μήνες, με σημάδεψαν. Ένιωσα απ’ την αρχή πολύ καλά στη Λάρισα, με τον κόσμο, με τα στελέχη της ομάδας, με τους παίκτες, τον Μπασιλά, τον Νταμπίζα και τ’ άλλα παιδιά και προσπάθησα να το δείξω μέσα στο γήπεδο. Το γκολ στον τελικό ήταν φυσικά η κορυφαία στιγμή, αφού έφερε και τον πρώτο τίτλο της καριέρας μου και μου έδωσε ώθηση. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ:

Ούτε εγώ τους ξέχασα ποτέ. Δεν ξεχνιέται η απόλαυση εκείνης της στιγμής στον πανηγυρισμό του συγκεκριμένου γκολ. Όποτε το σκέφτομαι ή το βλέπω ανατριχιάζω. Πάντα οι φίλοι της ΑΕΛ είχαν άλλωστε επαφή μαζί μου μέσα απ’ τα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, ο συμπατριώτης μου Κουζέν ήταν εκείνος που όταν έπαιξε στην ΑΕΛ μου είπε ότι υπάρχει σύνθημα των οπαδών για μένα και με συγκίνησε. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΙΟ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΛ:

Το ματς (1-1) με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν τον τελικό. Είχα χάσει δυο-τρεις καλές ευκαιρίες και δεν μπορούσα να το δεχθώ. Όταν ήμουν στον πάγκο στον τελικό δεν περίμενα να χρησιμοποιηθώ. Αιφνιδιάστηκα όταν ο κόουτς με φώναξε να μπω. Ήθελα να ανταποδώσω και τα υπόλοιπα τα ξέρετε, είναι ιστορία...

ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ:

Ειλικρινά δεν ξέρω ακόμα τι έγινε. Είχα βγει με φίλο λίγα βράδια πριν και προφανώς ήπια κάτι που δεν έπρεπε, χωρίς να το ξέρω. Μια ζωή είμαι άνθρωπος του αθλητισμού. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και δεν θα το ρίσκαρα λαμβάνοντας απαγορευμένη ουσία. Έφτασα προσωπικά μέχρι τη FIFA. Ζήτησα επανεξέταση, τους παρακάλεσα... Μου είπαν πως είμαι επαγγελματίας αθλητής και πρέπει να προσέχω τα πάντα. Το κράτησα κι αυτό σαν ένα μάθημα στη ζωή μου, όπως όλα.

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

Πάντα ήθελα να έρθω, αλλά δεν είχα προσκληθεί. Ευχαριστώ τον Pressing 90.1 και το LA Travel γι’ αυτή την ευκαιρία. Είμαι πολύ χαρούμενος. Παρότι έχω υποχρεώσεις και με την ομάδα μου στη Γαλλία και με την οικογένειά μου στην Πορτογαλία, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά και είμαι εδώ έστω και για 24 ώρες. Όπως σας είπα, για πολλούς λόγους, δεν θα μπορούσα να ξεχάσω ποτέ το πέρασμά μου απ’ αυτή την ομάδα κι αυτή την πόλη!

Περισσότερος Ανρί Αντσουέ, μεταξύ πολλών άλλων, σήμερα στις 8.30 μ.μ., στην 1η Ετήσια Γιορτή του Pressing 90.1, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.