Συγκινησιακά φορτισμένος ήταν και ο Σάκης Τσιώλης στην συνέντευξη Tύπου με την οποία αποχαιρέτησε την ομάδα της ΑΕΛ, μετά το φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας.

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός ανέφερε ότι το σημαντικό σε έναν άνθρωπο είναι όταν ξέρει πότε πρέπει να φύγει από μια ομάδα φέρνοντας παράδειγμα τον Πλατινί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αλέξη Κούγια για το δώρο του που μετά από 28 χρόνια του έδωσε το δικαίωμα να αποτελέσει και προπονητή της ομάδος πέρα από παίκτη.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Σάκη Τσιώλη:

«Τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να λες πολλά ειδικά όταν υπάρχει ένα συναίσθημα όπως η ΑΕΛ. Θα μπορούσα πολύ απλά με μια γραπτή δήλωση να ευχαριστήσω την ομάδα αλλά θέλησα να είμαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον ιδιοκτήτη της ομάδας που μετά από 28 χρόνια έκανε το όνειρο μου πραγματικότητα και να έχω την χαρά να είμαι και προπονητής της ομάδας πέρα από παίκτης.

Δυο φορές, δυο δύσκολες αποστολές. Την πρώτη τα καταφέραμε απόλυτα, στην δεύτερη είμαστε πολύ κοντά και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και εκεί, αλλά δεν εφησυχάζουμε γιατί όπως είπε και ο ιδιοκτήτης στο ελληνικό πρωτάθλημα ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Νοιώθω απέραντη ικανοποίηση που τα καταφέραμε και θέλω να πω εδώ όταν ο Πλατινί αποχώρησε από την Σεντ Ετιέν και ρωτήθηκε σχετικώς είπε ότι πρέπει να ξέρεις πότε τελειώνει ένα γεύμα για να σηκωθείς από το τραπέζι.

Πριν από ένα μήνα με την βαθμολογία εύθραυστη δεν μπορούσα να φύγω και προσπαθήσαμε να εξασφαλιστούμε βαθμολογικά και να υπάρχει μια ασφάλεια. Εκεί είπα πρόεδρε ψυχικά έχω αδειάσει και δεν θα ήθελα να μεταφέρω το όποιο άγχος και στα αποδυτήρια. Στο σπίτι μου έχω το μετάλλιο του πρωταθλητή Ελλάδος, το μετάλλιο του κυπελλούχου Ελλάδος και το μετάλλιο του πρωταθλητή Β' Εθνικής πέρσι. Δίπλα σε αυτά θα προστεθεί και ένα χρυσό σταυρουδάκι που μου χάρισε η ΠΑΕ και την ευχαριστώ πολύ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λιόντο, την διοίκηση, τους συνεργάτες μου και τους παίκτες γιατί χωρίς αυτούς που μας στήριξαν δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτε. Μια δύσκολη μεταβατική περίοδος για την ΑΕΛ που όμως ακόμα και σε αυτή την δύσκολη χρονιά δεν βρέθηκε ποτέ στην δυάδα του υποβιβασμού. Θέλω να κλείσω και να ευχαριστήσω ακόμα μια φορά τον μεγαλομέτοχο που 28 χρόνια μετά με έφερε στην ομάδα της καρδιάς μου».

ΠΗΓΗ: athleticlarissa.gr