Ματς για γερά νεύρα στο Περιστέρι! Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον Ατρόμητο. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες, με τους «βυσσινί» να προηγούνται με τέρμα του Ακούνια και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με γκολ του Αγκάγιεφ.

Έτσι έπαιξαν

Ο Σάββας Παντελίδης, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Μανδάς ήταν κάτω από το τέρμα, με τους Στρούγγη, Μαυρομμάτη στα στόπερ. Δεξί μπακ ήταν ο Γκάλο κι αριστερό ο Γκαλβάο. Στον άξονα βρέθηκαν ο Χαρίσης με τον Σάλομον, με τον Μουνίθ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Μανούσος, αριστερό ο Λάζαρος και στη κροφυή της επίθεσης βρέθηκε ο Κωτσόπουλος.

Από την πλευρά του ο Τζιανλούκα Φέστα, κατέβασε την ΑΕΛ με 3- . Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νάγκι, έχοντας μπροστά του τριάδα τους Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Χουσίνο. Δεξί φουλ μπακ ήταν ο Γκράουρ, αριστερό ο Γιακιμόφσκι. Στον άξονα βρέθηκαν οι Στίφλερ, Κολομπίνο, με τον Μπεν Χατίρα να βρίσκεται πίσω από τους Νικολιά και Ακούνια που ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Ατρόμητος την μπάλα... φωτιά στην αντεπίθεση η ΑΕΛ

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να έχουν την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια τους, αλλά και μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η ΑΕΛ να ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη σε κάθε αντεπίθεση που έβρισκε.

Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 31', με την κεφαλιά του Κωτσόπουλου μετά από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως μπορούν να... σκοτώσουν τον Ατρόμητο με μια αντεπίθεση! Ο Στίφλερ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πέρασε στον Μπεν Χατίρα το σουτ του οποίου σταμάτησε στον Μανδά. Στο 41', οι «βυσσινί» έχασαν τεράστια ευκαιρία για το 0-1 με τον Ακούνια εξ επαφής να μην μπορεί με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ευκαιρία ο Ατρόμητος, λάθος ο Μανδάς και 0-1 η ΑΕΛ!

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο γκολ και η ΑΕΛ το πέτυχε! Συγκεκριμένα, ο Μανούσος δεν μπόρεσε με προβολή μετά από βαθιά μπαλιά του Μαυτομμάτη να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.

Κάτι που έκανε ο Ακούνια αμέσως μετά! Ο Στρούγγης αντί να διώξει γύρισε την μπάλα στον Μανδά που δεν απομάκρυνε σωστά, έδωσε στην ουσία την μπάλα στον Μπεν Χατίρα ο οποίος δεν μπόρεσε να τον κερδίσει για το 0-1, αλλά ο Ακούνια στη συνέχεια προ κενής εστίας πλάσαρε κι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του σε ιδανικό σημείο.

Πολλές διακοπές, λίγες φάσεις!

Το δεύτερο μέρος, άρχισε με την ΑΕΛ να έχει μπει στο παιχνίδι με σαφή πρόθεση να καθυστερήσει και να πάρει το 0-1 στο Περιστέρι! Πολλές καθυστερήσεις από τους ποδοσφαιριστές της και ελάχιστη διάθεση για ποδόσφαιρο, αλλά από την άλλη ο Ατρόμητος μέχρι το 70' έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει και να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Αυτό βοήθησε την ΑΕΛ που έχασε την μοναδική της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος στο 68' με ένα σουτ του Ακούνια που έβγαλε ο Μανδάς.

Ραμπέλο, Αγκάγιεφ τον άλλαξαν και τον... έσωσαν!

Όλα αυτά μέχρι το 70', όταν μπήκαν στο παιχνίδι ο Ραμπέλο με τον Αγκάγιεφ κι έδωσαν φρεσκάδα στον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι με την είσοδο των δύο ανέβασαν στροφές κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 74', με τον Κωτσόπουλο από κοντά με πλασέ στη κίνηση να στέλνει την μπάλα άουτ.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε τελικά στο 76'. Ο Ραμπέλο με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Αγκιάγιεφ ο οποίος με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νάγκι για το 1-1.

Από την ισοφάριση κι έπειτα στο γήπεδο υπήρχε μόνο Ατρόμητος! Οι Περιστεριώτες, απείλησαν με κεφαλιές των Εντομβόνγι και Γιακουμάκη, αλλά το γκολ της νίκης δεν ήρθε.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Στρούγγης, Μαυρομμάτης, Γκάλο, Γκαλβάο, Σάλομον, Χαρίσης (74' Ούμπιδες), Χριστοδουλόπουλος (61' Αγκάγιεφ), Μουνίθ (61' Ραμπέλο), Μανούσος (46' Εντομβόνγι), Κωτσόπουλος (83' Γιακουμάκης)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Στέφλερ (60' Ηλιάδης), Μπεν Χατίρα (61' Μιλοσάβλιεβιτς), Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Σερούτο, Μακσιμένκο (52' Μιχαήλ), Ακούνια, Κολομπίνο, Γκράουρ, Νικολιάς

Πηγή:www.gazzetta.gr