Πραγματικά χόρτασαν θέαμα οι λιγοστοί θεατές που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Νεάπολης στον Βόλο κι εκείνοι που κάθισαν να το παρακολουθήσουν από την τηλεόραση.

Βόλος ΝΠΣ και Απόλλων Λάρισας έπαιξαν χωρίς πολλές σκοπιμότητες, με τις άμυνες τους ανοιχτές και τελικά, όπως ήταν φυσιολογικό η ομάδα με τη μεγαλύτερη ποιότητα πήρε τη νίκη.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με σκοπό να γίνουν τα «αφεντικά» από την αρχή. Ο Μάντζης δεν μπόρεσε να νικήσει εξ' επαφής τον Κουτογλίδη στο 4ο λεπτό, αλλά τα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 21'.

Ο 27χρονος επιθετικός έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα και βρέθηκε προ κενής εστίας, έπειτα από μία τραγική έξοδο του Κουτογλίδη. Μάλιστα, στην ίδια φάση θα μπορούσε να είχε δοθεί και κόκκινη στον Κοντοέ, ο οποίος έκανε τάκλιν από πίσω στον Μάντζη χωρίς καμία πρόθεση να βρει την μπάλα.
Οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας έβγαλαν αντίδραση και μάλιστα είχαν δοκάρι στο 38' με τον Μαρσολίνο. Η αντίδρασή τους έφερε αποτελέσματα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μαρσολίνο να εκμεταλλεύεται εξαιρετική κάθετη του Τασιούλη και να κάνει το 1-1 με δυνατό σουτ.
Στη συνέχεια το ματς φαινόταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τη μία φάση μετά την άλλη. Αυτό άλλαξε στο 61', όταν ο Κότο έκανε μια σέντρα σουτ από δεξία και κρέμασε υπέροχα τον Κουτογλίδη. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν και την κάκιστη εμφάνιση του αντίπαλου γκολκίπερ.
Στο 65' ο Ντεντάκης ανέβηκε δεξιά και σέντραρε. Ο Κουτογλίδης έκανε μια άστοχη έξοδο, με τον Πέντα να πετάγεται με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι και να κάνει το 3-1. Το 4-1 έκανε ο Μάντζης με δεύτερο προσωπικό του γκολ, μία λόμπα με την οποία κρέμασε τον Κουτογλίδη. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Πίτου Γκαρσία στο 81'. Ο Αργεντινός εκτέλεσε φάουλ με σέντρα, όμως ο Κουτογλίδης δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας κι εκείνη κατέληξε στα δίχτυα του.
Ως εκ τούτου, ο ΝΠΣ Βόλος είναι πλέον πρωτοπόρος στον δεύτερο όμιλο του Κυπέλλου, όπου επίσης συμμετέχουν οι ΑΕΚ και Λαμία.
Βόλος ΝΠΣ (Χ. Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Ρούσσος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγιέρο, Πίτου Γκαρσία (82' Κορέλας), Κότο, Πέντα, Ηλιόπουλος (58΄Δόρης), Μάντζης (75' Πίσπας)
Απόλλων Λάρισας (Μ.Τροΐζι): Κουτογλίδης, Σκούπρα, Σουλιώτης, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Χατζής, Ντε Ολιβέιρα, Λίταινας, Μαρσολίνο (84' Κοντοθανάσης), Τασιούλης (79' Καμπέρης), Λουσάο

sdna.gr