Υπήρξε ο άνθρωπος που οραματίστηκε και έφερε την ΑΕΛ ψηλά. Δυστυχώς, το νήμα της ζωής του κόπηκε νωρίς, αλλά κανείς δεν τον ξεχνά.
Την Τετάρτη (27/6) συμπληρώνονται 37 χρόνια από τον θάνατο του Αντώνη Καντώνια και οι «βυσσινί» έκαναν ειδική μνεία στην επίσημη ιστοσελίδα τους.
Η ΑΕΛ δεν ξεχνά τον εμβληματικό πρόεδρο και δεσμεύεται ξανά να βαδίσει στα χνάρια του.
Αναλυτικά: «Σε ηλικία 31 ετών ηγήθηκε της προσπάθειας ανόδου της ΑΕΛ στο μεγάλο ποδοσφαιρικό μας "σαλόνι", μετά από άκαρπες προσπάθειες 8 χρόνων.
Επί προεδρίας του καθιερώθηκε το ατίθασο άτι ως έμβλημα της αγαπημένης μας ομάδας, ενώ ταυτόχρονα με δηλώσεις και πρωτοβουλίες του, που τότε φάνταζαν εξωπραγματικές, κατέθεσε το όραμά του για την Ευρωπαία ΑΕΛ.
Υπήρξε πρωτεργάτης της αξιοποίησης των γηγενών ταλέντων και με την καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έθεσε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στη δημιουργία. της ΠΑΕ ως κύριος μέτοχος.
Οραματίστηκε το ιδιόκτητο γήπεδο της ΑΕΛ, επέλεξε τον χώρο με τους συνεργάτες του, όμως δεν πρόλαβε να γράψει μία ακόμη ολόχρυση σελίδα στο βιβλίο της συγκλονιστικής προσφοράς του στα κοινωνικά και ποδοσφαιρικά μας κοινά. Στις 27 Ιουνίου 1981, σε ηλικία μόλις 42 ετών, ξεκίνησε το ταξίδι για την αιωνιότητα.
37 χρόνια χωρίς τον ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΝΤΩΝΙΑ. Τεράστια η απουσία του. Έμειναν όμως τα χνάρια του. Πάνω σ' αυτά προσπαθούμε να βαδίσουμε. Θα τα καταφέρουμε...
Αιωνία σου η μνήμη μεγάλε οραματιστή, πραγματικέ ηγέτη!».