Τα... χρειάστηκε ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας στο σημερινό παιχνίδι με τον Εθνικό στο κλειστό της Νεάπολης και κλήθηκε να απαντήσει σε... δύσκολες ερωτήσεις μέχρι να φτάσει σε μία ακόμη εντός έδρας νίκη με 97-93, διατηρώντας το αήττητο της έδρας αλλά και τη διαφορά από τους «μνηστήρες» της τρίτης θέσης.

Οι «μπλε» του Γιάννη Λίβανου, είχαν ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο στο επιθετικό τους κομμάτι διαμορφώντας μία καλή διαφορά, αλλά στο δεύτερο 20λεπτο μάλλον επαναπαύτηκαν σε αυτή τη διαφορά και έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να αντεπιτεθούν μ' έναν εκπληκτικό Μίχαλο να διεκδικήσουν ακόμη και τη νίκη, αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερες επιλογές και περισσότερη ψυχραιμία κατακτώνας ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ερμή, με επιθετική άμυνα και πολύ καλές επιθετικές επιλογές οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς «κεφάλι» στο σκορ και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 29-19, ενώ ο ίδιος ρυθμός διατηρήθηκε και στο δεύτερο 10λεπτο, το οποίο βρήκε τον Ερμή να διευρύνει τη διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια με 61-45.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τίποτα δεν δούλεψε καλά για τη λαρισινή ομάδα, που έδωσε τη δυνατότητα στον Εθνικό να πιστέψει στην ανατροπή, αφού άρχισε να μειώνει το σκορ με εύστοχα κυρίως τρίποντα, απέναντι στις λανθασμένες επιθετικές επιλογές του Ερμή και μάλιστα να κλείσει τη ψαλίδα στο ελάχιστο (75-74) με το τέλος της περιόδου.

Μπαίνοντας λοιπόν στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι απέκτησε μία ιδιαίτερα άγρια ομορφιά, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να καταφέρνουν να πάρουν και διαφορά έξι πόντων, όμως ο Ερμής δεν το έβαλε κάτω, ακόμη και όταν είδε τον τεχνικό του να αποβάλλεται από τον πάγκο, 4 περίπου λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού.

Με τον Τζόλο να παίρνει πολλές προσπάθειες και να είναι ιδιαίτερα εύστοχος από την γραμμή των φάουλ ο Ερμής πανηγύρησε μία ακόμη αγχωτική αλλά απόλυτα δίκαιη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 61-45, 75-74, 97-93

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ (Λίβανος): Τσιαμπαλής, Τσιλούλης 8, Σπυρόπουλος 13, Τζόλος 20 (2), Κόμματος 22 (4 τρ., 12 ρ., 6 ασ.), Νταλός, Τριανταφύλλου 17 (4), Ζιβάνοβιτς 4, Λάππας, Βρεττάς 2, Τσούμας, Λόλας 13

ΕΘΝΙΚΟΣ: Γιατρούδης 2, Κουτσόπουλος 12, Περδικάρης 4, Ασημακόπουλος 1, Μίχαλος 46 (6 τρ.), Λεκάκης, Μαραγκίδης 15 (1), Κυρίτσης, Κοκορόγιαννης 11, Χουγκάζ 2.

Δήλωση Γιάννη Λίβανου

Ήταν ένα παιχνίδι που περιμέναμε να κερδίσουμε εύκολα και ως ένα σημείο το καταφέραμε παίζοντας καλό μπάσκετ στο πρώτο 20λεπτο, αν και δεχτήκαμε πολλούς πόντους στην άμυνα. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου είπαμε να αφυνιστούμε και να προσπαθήσουμε να «κλειδώσουμε» το παιχνίδι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αλλά μόνο αυτό δεν πράξαμε και δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλό μας να πιστέψει και να διεκδικήσει τη νίκη.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένα παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία δεν είναι εύκολο και αντιμετωπίσαμε ανάλογες καταστάσεις και στο παρελθόν, ακόμη και όταν εγώ δεν ήμουν στον πάγκο.

Ελπίζω στη συνέχεια να αφυπνιστούμε και να μην επαναλάβουμε ανάλογες εμφανίσεις. Συγχαρητήρια στον Εθνικό και στον Μίχαλο που σήμερα ήταν πολύ εύστοχος, αν και εμείς παίξαμε άμυνα πάνω του μόλις στα τελευταία τέσσερα λεπτά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ματς εκτός έδρας με τον Ιωνικό και να είστε σίγουροι ότι δεν θα πάμε εκεί για... εκδρομή. Κανένας δεν θα πρέπει να το πιστέψει αυτό. Μάλιστα για να μπούμε στο πνεύμα του αγώνα την Τετάρτη θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη, μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.