Τον «πληγώνει» η Κρήτη τον Απόλλωνα Λάρισας που μετά την ισοπαλία (2-2) κόντρα στον Εργοτέλη στο γήπεδο της Φιλιππούπολης για την 26η αγωνιστική της Football League, είδε την να χάνει και τη δεύτερη θέση που δίνει και την άνοδο στη Super League.
Σε ένα ματς για γερά νεύρα και με διαμαρτυρίες στο τέλος, η ομάδα της Λάρισας βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (10′ Μανουσάκη, 68′ Τσέλιος) κατάφερνε να απαντήσει στο τέλος κάθε ημιχρόνου (41′ Μπραμπίγια, 89′ Χατζής).
Έντονες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων στο δεύτερο γκολ του Εργοτέλη που ζήτησαν επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης, ενώ πλέον θα υποδεχθούν την επόμενη Κυριακή τα Τρίκαλα στη Λάρισα έχοντας ως μόνο στόχο τη νίκη αν θέλουν να ελπίζουν στην άνοδο στο τέλος της σεζόν.
Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Απόλλωνα Λάρισας στο παιχνίδι που έψαξε το γκολ από το εναρκτήριο λάκτισμα. Στο 2′ ο Πολέτο βρήκε το χώρο έξω από την περιοχή, επιχείρησε και το σουτ με τον Κατσιμήτρο να διώχνει σε κόρνερ.
Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν το ίδιο καλά καθώς στην πρώτη καλή ευκαιρία ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ. Στο 10′ μετά από λάθος στην άμυνα ο Μπρουσέλης με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μανουσάκη που από θέση τετ-α-τετ στο ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μαντζάρη για το 1-0.
Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα κι έριξαν την προειδοποιητική βολή στο 38′. Ο Πολέτο συνδυάστηκε όμορφα με τον Κουρτεσιώτη από αριστερά, ο τελευταίος έκανε τη συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι εκεί όπου Μαρκολίνο σούταρε πάνω από την εστία του Εργοτέλη.
Ενώ το γκολ της ισοφάρισης ήρθε ένα λεπτό μετά. Στο 39′ ο Μπραμπίγια πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κατσιμήτρου για το 1-1.
Οι φιλοξενούμενοι που είδαν να χάνουν το προβάδισμά τους, στο 41′ έχασαν τεράστια ευκαιρία, όταν ο Σουλιώτης άφησε λανθασμένα την μπάλα να περάσει προς τον Μαντζάρη εκεί όμως όπου ο Κουατένγκ την έκλεψε και από θέση τετ-α-τετ μέσα από την περιοχή είδε τον τερματοφύλακα να μπλοκάρει σωτήρια.
Με την ισοπαλία να μην βολεύει καμία ομάδα, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ρυθμό να είναι αρκετά υψηλός και τη μπάλα να πηγαίνει από τη μία πλευρά στην άλλη δίχως όμως να δημιουργείται κάποια μεγάλη ευκαιρία.
Έως το 58′ όταν ο Πολέτο μετά από ωραίο συνδυασμό της μπάλας μέσα στην περιοχή με το τακουνάκι βρήκε τον Σκούπρα δεξιά σε πλάγια θέση, το σουτ που επιχείρησε όμως πέρασε δίπλα από την εστία του Εργοτέλη.
Κι ενώ ο Απόλλων έδειχνε πως πίεζε για την ανατροπή, η ομάδα του Εργοτέλη ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ. Στο 68′ ο Τσέλιος βρέθηκε απέναντι από τον Μαντζάρη, με τον πρώτο να περνά και τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Σε μία φάση που «κυανόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης.
Στο 82′ ο Μπραμπίγια προσπάθησε να ισοφαρίσει ξανά, αλλά αυτή τη φορά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Κατσιμήτρος. Ενώ στο 84′ ο Λουκάο έστρωσε στον Λίταινα, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.
Ενώ τεράστια ευκαιρία χάθηκε στο 86′ όταν ο Λίταινας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μέσα στην μικρή περιοχή του Εργοτέλη, αλλά το τελείωμα του δεν βρήκε στόχο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι «έπεσαν» πάνω στον Μαντζάρη που κατάφερε να διώξει σωτήρια το τετ-α-τετ του Καπνίδη.
Τελικά η ισοφάριση για τον Απόλλωνα ήρθε με τον συνήθη ύποπτο Κώστα Χατζή. Στο 89′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπραμπίγια ο αρχηγός των γηπεδούχων με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
Με το παιχνίδι να έχει εξελιχθεί σε ματς για γερά νεύρα, ο Εργοτέλης στο 90+3′ έχασε νέα ευκαιρία με τον Ροβίθη να κάνει το σουτ και τον Μαντζάρη σωτήρια σε ακόμα μία φάση να διώχνει σε κόρνερ. Τελικά μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς της ισοπαλίας.
Οι συνθέσεις:
Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Χατζής, Κουρτεσιώτης, Μπραμπίγια, Λουκάο, Λίταινας (88′ Λούκας Ράμος), Μαρκολίνο (84′ Γκουντρουμπής), Πολέτο (78′ Τασιούλης).
Στον πάγκο έμειναν: Γκέκας, Καμπέρης, Μπιμάι, Αγιώτης.
Εργότέλης (Νικόδημος Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπαχανάκ, Μπουρσέλης (90+4′ Μπουτσάκης), Μπάτζιος, Μαζουλούξης, Μπρούς, Τσέλιος, Οικονόμου, Μανουσάκης (85′ Καπνίδης), Ιατρούδης, Κουατένγκ (59′ Ροβίθης).
Στον πάγκο έμειναν: Καλογεράκης, Γροντής, Προβυδάκης, Μπουτσάκης, Λαμπάκης.
Διατητής: Γκάμαρης (Αθηνών). Βοηθοί: Μωυσιάδης, Φαλτάκας (Γρεβενών).
4ος: Πανυτσίδης (Κοζάνης).

sportlarissa.gr