«Πεντάστερος» ο Απόλλων Λάρισας που μετά τον Ολυμπιακό Βόλου διέλυσε και τη Νίκη Βόλου στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής διασύροντας τον αντίπαλο τους με 5-0 στον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Φιλιππούπολης. Οι σκόρερ για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας ήταν οι Διβανές (28′), Μηνάς (48′), Καρακατσάνης (50′), Σαχινίδης (65′, 72′) που υπέγραψαν μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας τους.

Το σκορ θα μπορούσε να ξεφύγει κι άλλο για την ομάδα της Λάρισας που μετέτρεψε σε περίπατο ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της στην φετινή χρονιά, καταφέρνοντας να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

Σκληρό παιχνίδι στο γήπεδο της Φιλιππούπολης σε έναν επιβαρυμένο αγωνιστικό χώρο όπου είδαμε τις δύο ομάδες να προσπαθούν με μεγαλες και ψηλές μπάλες να αναπτυχθούν με σκοπό να φτάσουν κοντά στις αντίπαλες εστίες.

To σκορ άνοιξε στο 29’ όταν η μπάλαστρώθηκε στον Διβανέ ο οποίος με δυνατό σουτ από την περιοχή του πέναλτι άνοιξε το σκορ, γράφοντας το 1-0.

Στο 48′ ο Περικλής Μηνάς σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0.

Οι γηπεδούχοι δεν αρκέστηκαν στο υπέρ τους σκορ με αποτέλεσμα να συνεχίσουν την πίεση και στο 50′, σε μία αντεπίθεση ο Μηνάς μπήκε από δεξιά, έσπασε στον άξονα εκτός περιοχής στον Διβανέ, αυτό βρήκε τον ελεύθερο Πλάτωνα Καρακατσάνη που με το δεξί έγραψε το 3-0.

Η επικράτησε του Απόλλωνα άρχισε να παίρνει διαστάσεις θριάμβου στο 65′ όταν ο Καρακατσάνης απέφυγε σαν σταματημένο έναν αμυντικό έσπασε στον Σαχινίδη που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-0 για την ομάδα της Λάρισας.

Τέλος, ο Σαχινίδης από την μικρή περιοχή πλάσαρε για το τελικό 5-0.

Απόλλων Λάρισας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Ιβανίδης, Αγρόδημος, Καρακατσάνης (68′ Σκούπρας), Σαχινίδης(78′ Συράκος), Διβανές(74′ Καμπέρης), Μηνάς.

Νίκη Βόλου (Στέφανος Ξηροφώτος): Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης(68′ Σκοπελίτης), Παρασκευαΐδης, Πετράκος, Νικλιτσιώτης(78′ Κόλα), Μέτσε, Βασίλιεβιτς, Κορέτα, Μαλακασιώτης (61′ Παπαγεωργίου).

Διαιτητές: Μπλούνας, Καραγιάννης, Καλύβας (Φθιώτιδας)

*Αναδημοσίευση από sportlarissa.gr