Μαγεμένος από τη Σιόν εμφανίστηκε ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 πως θα είχε ήδη σταματήσει την καριέρα του, την πρόθεσή του να μείνει στο εξωτερικό και το πόστο που θα ήθελε να εργαστεί. Συγκεκριμένα, ο διεθνής φορ υπογράμμισε πως αν η ελβετική ομάδα δεν του είχε καταθέσει πρόταση θα είχε κρεμάσει ήδη τα παπούτσια του, ενώ μετά το τέλος της καριέρας του θα ήθελε να μείνει για τα παιδιά του στο εξωτερικό, όπως και με εκείνα θα ήθελε να ασχοληθεί μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. 

-Για την παρουσία του στη Σιόν και την ζωή στην Ελβετία: 

«Είμαι ευχαριστημένος και για αυτό πάω καλά. Έχω καταφέρει να μπω στο ρυθμό της ομάδας. Είναι σημαντικό όταν κάποιος σου δίνει απλόχερα, πρέπει και εσύ να το ανταποδίδεις. Εδώ, είναι απίστευτα. Έβλεπα φωτογραφίες και βίντεο στην τηλεόραση και δεν το πίστευα. Το προπονητικό κέντρο είναι ανάμεσα στις Άλπεις, στα 20 λεπτά ανεβαίνεις στα 20.000 μέτρα και βλέπεις το μέρος από ψηλά. Είναι από τα μέρη που έλεγες πως θέλω να έρθω εδώ. Μέχρι στιγμής είμαι μόνος μου, αλλά πιστεύω πως είναι ό,τι το καλύτερο για την οικογένειά μου. Μετά από αυτό που ζω εδώ, θα επέλεγα να μείνω για πάντα».

-Για το μέλλον του: 

«Είναι συχνή ερώτηση πλέον. Τα παιδιά μου είναι 8 χρονών. Είναι μία σκέψη που μου έρχεται όλο και πιο συχνά. Αν δεν υπέγραφα εδώ, θα είχα κλείσει ήδη την καριέρα μου. Για εμένα ήταν κάτι το ξεχωριστό, κάτι το ιδιαίτερο και για αυτό ήθελα να το ζήσω. Όσο για το τι θα κάνω μετά, θέλω να γίνω… πατέρας. Λείπω στα καλύτερα χρόνια των παιδιών μου, και αυτό με επηρεάζει».

-Για το ενδεχόμενο να γυρίσει στην ΑΕΛ και να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα: 

«Μετά από αυτό που έγινε με τον Απόλλωνα, θεωρώ πως η ΑΕΛ θα γυρίσει στη Superleague.

Δύσκολα θα γυρίσω στην Ελλάδα. Έχω αποφασίσει πάνω-κάτω που θα μείνω. Ήταν σχεδόν σίγουρο να ζήσω στη Γερμανία, όμως τα πράγματα άλλαξαν μετά την διαμονή μου εδώ. Κοιτάω πλέον την προοπτική της οικογένειάς μου. Έχει να κάνει και με τα παιδιά. Σαν ζωή και οργάνωση, το εξωτερικό καλύπτει περισσότερα και δίνει πιο πολλά εφόδια στα παιδιά».