Δεν άφησε ασχολίαστη ο Αλέξης Κούγιας την προ ημερών ατάκα «φιλάκια Άλεξ» του Χρήστου Πανόπουλου μετά και τις κατηγορίες του πρώτου ότι ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης καταστρέφει όλες τις προσπάθειες για αναβάθμιση του πρωταθλήματος.
Με δηλώσεις του στον «ArenaFM», ο πρόεδρος της ΑΕΛ ανέφερε πως εξέλαβε ως αστείο τη συγκεκριμένη φράση, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Πανόπουλο «ωραίο τύπο».
«Ήρθαμε σε μια κόντρα με τον Πανόπουλο μέσω του διαδικτύου. Για τα φιλάκια που είπε, αν το είπε σε μένα είναι κακό. Τα φιλάκια είναι για τα κοριτσάκια, όταν δίνει φιλάκια στα αγοράκια μπορεί να σκεφτούν περίεργα κάποιοι, ειδικά όταν τα αγοράκια είναι από την Πετρούπολη και εσύ φοράς και κόκκινα παντελόνια, ακόμα χειρότερα… Ο Πανόπουλος είναι άντρας, τι συζητάμε τώρα, καλαμπούρι κάνουμε.
«Εγώ το πήρα για αστείο, είναι ωραίος τύπος ο Χρήστος, αλλά το ποδόσφαιρο το ανακάλυψε μεγάλος. Όταν το ανακαλύπτεις μεγάλος και έχεις και λεφτά, είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Έπαιζε πόλο στο Καλαμάκι και δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, όταν αποφάσισε να αγοράσει την Ξάνθη, ασχολήθηκε με το άθλημα, πολύ αργά. Εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο, αυτός πόλο. Μακάρι όμως, να υπήρχαν πολλοί σαν τον Πανόπουλο και με τα ελαττώματά του. Όσο για την πρόταση που έκανε, συμφωνώ απόλυτα. Πρότεινε να πάρουμε τα λεφτά του Σαββίδη εμείς οι “μικροί” και να πάρουμε και τα λεφτά της ΕΡΤ και να φτάσουμε σε έναν συμβιβασμό. Η πρότασή του με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και θα την υποστηρίξω, γιατί θα πάω στο συμβούλιο».
Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το «ντου» του στο πρόσφατο φιλικό της ΑΕΛ: «Μου είναι αδιανόητο οι διαιτητές να μην προστατεύουν τους ποδοσφαιριστές στα φιλικά παιχνίδια. Επειδή στα φιλικά δεν υπάρχει κόκκινη κάρτα και οι κίτρινες δεν υπολογίζονται, αυτό δίνει μια «ατιμωρησία» σε κάποιους διεστραμμένους ποδοσφαιριστές, που δεν υπολογίζουν ότι αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια προπονήσεων. Για αυτό δεν φταίνε μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι προπονητές και οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι για να καλύψουν αδυναμίες, νομίζουν ότι κερδίζοντας ένα φιλικό παιχνίδι μπορούν να σιωπήσουν οι οπαδοί τους ή να δείξουν καλύτερη εικόνα. Μετά από μια σειρά από αντιαθλητικά χτυπήματα αναγκάστηκα να κατέβω κάτω. Του είπα του διαιτητή, ζήτησε να αντικατασταθεί ο παίκτης για να μη σκοτώσει τους δικούς μας. Τα ίδια πάθαμε και με τον Λεοζίνιο, να μην χάσουμε τους καλύτερους παίκτες μας, είναι κρίμα…».

a-sports.gr