Ο Σύλλογος Παλαιμάχων της ΑΕΛ σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΑΕΛ το 1988. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου στις 9 το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Σχετικά με την εκδήλωση οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας όπου παρουσίασαν τους λόγους που γίνεται αυτή η εκδήλωση.
Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Συλλόγου των παλαιμάχων και αρχηγός της κυπελλούχου ΑΕΛ το 1985 Τάκης Παραφέστας ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της Λάρισας να πλαισιώσει την εκδήλωση και όλοι μαζί να θυμηθούν τις ένδοξες στιγμές της ιστορίας της ΑΕΛ από την ίδρυση της έως την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος, τονίζοντας ότι «τίποτα δεν ήταν τυχαίο αλλά προϊόν μιας σοβαρής και μεθοδευμένης δουλειάς από τους ανθρώπους που την υπηρέτησαν, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τον φίλαθλο κόσμο που ήταν κοντά στην ομάδα. Θα είναι μια αναφορά στο παρελθόν με τις μαρτυρίες πρωταγωνιστών για το πώς η ΑΕΛ κατάφερε να φθάσει στον απόγειο της δόξας».
Ακολούθησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μπάμπης Ντόσας και στη συνέχεια μίλησε ο Γιάννης Αλεξούλης ο οποίος μετέφερε και το μήνυμα του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη που χάρηκε πάρα πολύ όταν άκουσε για αυτή την εκδήλωση. «Η επίδραση που έχει η ΑΕΛ στην πόλη είναι γνωστή για αυτό και ο δήμαρχος είπε «ότι χρειαστεί ο δήμος θα είναι αρωγός και συνδιοργανωτής».
Αυτό που θέλουμε εμείς να πούμε σε αυτή την εκδήλωση είναι, τι ήταν η ΑΕΛ, ποιο ρόλο έπαιξε στην κοινωνία και πως αντιδρούσε στην ψυχολογία της πόλης, γιατί αποτέλεσε μοντέλο ομάδας για όλη την Ελλάδα, ο ρόλος των ανθρώπων της, ο τρόπος παιχνιδιού και η καθαρότητα της ομάδας, η στήριξη του κόσμου που ήταν και ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας, η δυναμική που απέκτησε η πόλη από το ποδόσφαιρο, το περήφανο άλογο που το θαύμαζες και το μισούσες από ζήλεια. Τώρα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί, τώρα, και όχι στο δέκα η στα είκοσι χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γιατί, τώρα, είναι οι κατάλληλες συνθήκες, μιας και στις άλλες επετείους αναλάμβαναν κάποιοι άλλοι».
Από την πλευρά του, ο γραμματέας των παλαιμάχων  Ηλίας Σελιώνης πρόσθεσε ότι «ο Σύλλογος των παλαιμάχων έχει στο πρόγραμμα να στηθεί ένα μνημείο για τους πεσόντες της ομάδας, ώστε να θυμίζει τους ανθρώπους  που αποτέλεσαν τα λιθαράκια στην όλη πορεία της ΑΕΛ».

ert.gr